2020-07-11 17:24

“Să ții oamenii în case este un comportament fascist!”. Cine și-a IEȘIT din fire

 |  00:10
“Să ții oamenii în case este un comportament fascist!”. Cine și-a IEȘIT  din fire

“Dați-le oamenilor libertatea!”…Cine a exclamat așa ceva, în ce context și ce a mai spus, în plus. Deoarece nu s-a oprit numai la această afirmație.

Într-o teleconferință cu investitorii, Elon Musk, fondatorul Tesla, a afirmat că obligarea oamenilor de a sta în case, chiar și în contextul unei epidemii, nu este un gest democratic și contravine libertății. El chiar a caracterizat drept „fasciste” ordinele de restricție. Încă din luna martie, Elon Musk, pionier în industria autovehiculelor propulsate electric și care a făcut din Tesla o companie de aproximativ 150 miliarde de dolari, le-a pemis unei mari părți a angajaților să lucreze de acasă în contextul epidemiei de coronavirus. Acum, însă, în contextul intensificării dezbaterilor din opinia publică pe tema oportunității și eficienței ordinelor de restricție, a afirmat că duritatea acestora lovește chiar în libertatea oamenilor.

“Dați-le oamenilor libertatea!”

„Dacă cineva vrea să stea acasă, este grozav. Ar trebui să li se permită să stea în casă și nu ar trebui să fie obligat să plece. Dar să spunem că nu pot să-și părăsească propriile case și că vor fi arestați dacă o vor face, asta este fascist. Să ții oamenii în case obligatoriu este un comportament fascist!”, a declarat Musk într-o teleconferință cu investitorii preluată de Fox Business. „Nu este democratic. Nu este libertate. Dați-le oamenilor libertatea!”. Musk a revenit și pe contul său de Twitter: "Acum dați-le înapoi oamenilor propria lor LIBERTATE!".

În SUA există o dezbatere acerbă față de necesitatea de a mai ține economiile închise, cu atât mai mult cu cât riscurile de sens contrar se prefigurează. Date publicate arată o creștere la 30 de milioane de șomeri pe fondul măsurilor de restricție luate în contextul pandemiei. Partidul Republican și președintele Donald Trump sunt mai degrabă favorabili deschiderii economiei, în timp ce Partidul Democrat favorizează o prelungire a politicilor de carantinare a oamenilor în case și de ținere închise a unor sectoare din economie. Potrivit unora dintre analiști, îngrijorările nu sunt legate numai de problemele economice, dar și de derapajele de la libertățile garantate de constituție, la aceasta făcând referire Musk.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-11Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
11 Mai 2020

dati-le oamenilor "libertatea" de a fi sclavii multinationalelor controlate de EI GLOBALISTII.Bai Musk pleaca dracului in China la comunisti ca astia sunt pe placul tau au multa "libertate"
ISTORIC
11 Mai 2020

Totul a fost gindit , cu premeditare
VIOREL
11 Mai 2020

Nu a fost mimic premeditat, daca privesti la tarile afectate constati imediat ca a fost un accident.Dar la noi se incearca mereu diversiuni pentru a se castiga capital politic sau notorietate.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz