2020-02-25 22:59

Sărbătoare în Monaco: Prinţul Albert şi-a botezat gemenii

 |  21:01
Sărbătoare în Monaco: Prinţul Albert şi-a botezat gemenii

Jacques și Gabriella, copiii gemeni ai Prințului Albert al II-lea de Monaco și ai soției sale, Charlene, au fost botezați duminică, înainte de a face prima baie de mulțime în brațele părinților lor, relatează AFP, preluat de Agerpres. Ceremonia a avut loc la Catedrala catolică din micul principat, unde gemenii au primit și prima împărtășanie de la arhiepiscopul Bernard Barsi, îmbrăcat în veșminte albe marca Dior. În biserica împodobită cu 6.000 de flori albe, Gabriella a fost ținută în brațe de tatăl ei, Prințul Albert al II-lea, în timp ce Jacques, prințul moștenitor, s-a aflat în brațele mamei sale, Charlene.

Jacques a avut nași din partea părinților Prințului Albert: Christopher Le Vine Junior, fiul unui văr american al suveranului din partea mamei sale, Grace Kelly, și Diane de Polignac Nigra, vară din partea Prințului Rainier. Nașii Gabriellei sunt rude ale mamei ei, fosta înotătoare de origine sud-africană Charlene Wittstock. Este vorba de fratele acesteia Gareth Wittstock și de prietena lui apropiată Nerine Pienaar.

Bebelușii au sosit în fața catedralei în brațele dădacelor lor, înainte de a fi predați părinților pentru a trece pragul bisericii în sunetul a 21 de salve de tun pentru fiecare copil. Sute de persoane au fost invitate la ceremonie. AFP a remarcat prezența surorilor suveranului, Caroline și Stephanie, și a copiilor acestora, cu excepția lui Charlotte Casiraghi (soția comediantului Gad Elmaleh).

După ceremonie, părinții au mers pe jos de la catedrală până la reședința oficială, situată în apropiere, oferind prima baie de mulțime bebelușilor. Darul cetățenilor din Monaco pentru familia suverană va fi oferit într-o altă ceremonie, care va avea loc la 11 iulie și va coincide cu serbarea a zece ani de la urcarea pe tron a Prințului Albert al II-lea, care are acum 57 de ani. Jacques Honore Rainier, moștenitor al tronului principatului, și sora sa geamănă, Gabriella Therese Marie, numărul doi în ordinea succesiunii la tron, s-au născut la 10 decembrie 2014 și sunt primii copii ai cuplului princiar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine