2020-07-02 12:00

SCANDAL în Bulgaria. Președintele e acuzat de corupție și abuz în serviciu

 |  23:49
SCANDAL în Bulgaria. Președintele e acuzat de corupție și abuz în serviciu

Un imens scandal politic s-a declanșat la Sofia după ce procurorul general al Bulgariei l-a acuzat pe președintele Radev de corupție și abuz în serviciu. Șeful statului respinge acuzațiile și spune că, în realitate, se urmărește doar senzaționalul în politică.

Parchetul a dat publicității înregistrări audio care ar demonstra că un bărbat, despre care se crede că ar fi președintele, ar fi comentat împreună cu șeful forțelor aeriene despre ancheta care o vizează pe soția lui Rumen Radev.

Comisia Anticorupție analizează dacă Desislava Radeva a fost numită legal sau nu purtător de cuvânt și director de comunicare al Forțelor Aeriene.

Procurorul general este unul dintre cei mai puternici oameni din Bulgaria. Nu poate fi anchetat sau demis decât dacă el însuși acceptă.

Șeful statului a cerut în urmă cu două luni schimbări constituționale după alegerea controversată a noului procuror general. Ivan Geshev a fost singurul candidat.

Președintele Radev acuză o campanie de atacuri împotriva sa și a familiei sale, orchestrată de adversarii politici.

Fost comandant al Forțelor Aeriene, Rumen Radev, a candidat ca independent, susținut de socialiști. El a criticat în repetate rânduri politica premierului Boiko Borisov și a încercat să blocheze alegerea lui Geshev ca procuror general.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz