2019-10-20 22:07

SCANDALUL de CORUPȚIE al secolului, în GRECIA. Gigantul farmaceutic NOVARTIS este acuzat că a MITUIT doi foști premieri și alți opt minștri

 |  13:24
SCANDALUL de CORUPȚIE al secolului, în GRECIA. Gigantul farmaceutic NOVARTIS este acuzat că a MITUIT doi foști premieri și alți opt minștri

Prim-ministrul grec, Alexis Tsipras, a cerut Parlamentului să investigheze dacă doi foşti prim-miniştri şi alţi opt miniştri au primit mită din partea companiei farmaceutice elveţiene Novartis, scrie The Guardian, citat de News.ro.

Foştii prim-miniştri Antonis Samaras şi Panagiotis Pikrammenos, guvernatorul Băncii Naţionale a Greciei şi comisarul european pentru Migraţie sunt suspectaţi că au primit mită de către procurorii anti-corupţie greci, care lucrează împreună cu autorităţile americane.

Compania farmaceutică Novartis este acuzată că a mituit politicieni pentru a aproba contracte la suprapreţ şi că a plătit mii de medici pentru a-şi mări vânzările între 2006 şi 2015.

Un ministru a declarat că mita depăşeşte 50 de milioane de euro şi că pagubele aduse sistemului de sănătate din Grecia depăşesc patru miliarde de euro.

Ministrul adjunct al Justiţiei, Dimitris Papangelopoulos, a declarat că „este cel mai mare scandal de când s-a înfiinţat statul grec”.

Prim-ministrul Tsipras a declarat că este foarte important să nu fie muşamalizat nimic: „Ne vom folosi de toată puterea oferită de legile naţionale şi internaţionale pentru a recupera banii furaţi de la poporul grec”, le-a spus Tsipras membrilor partidului Syriza, din care face parte. „Vom face tot posibilul pentru a ajunge la adevăr”, a adăugat el.

Parlamentarii vor vota pentru a înfiinţa un comitet care să investigheze situaţia luna aceasta. Parlamentul este singura instituţie care are autoritatea să investigheze politicieni pentru infracţiuni comise în timpul mandatului.

Novartis a anunţat într-un comunicat că va coopera cu autorităţile din Grecia şi SUA: „De asemenea, am iniţiat propria noastră anchetă internă. Suntem decişi să avem o înţelegere profundă a situaţiei şi să acceptăm responsabilitatea în cazul în care unele acţiuni nu au fost la standardele noastre etice. Dacă vor fi găsite nereguli, vom lua măsuri rapid şi vom face tot posibilul pentru a ne asigura că nu se vor mai întâmpla astfel de lucruri în viitor”.

Nu este prima investigaţie asupra companiei elveţiene din ultimii ani. Anul trecut, Coreea de Sud a amendat Novartis cu 48 de milioane de dolari pentru că a oferit mită medicilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-13Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
13 Feb 2018

Grecia de mult vrea sa iasa din zona euro...si au facut harcea-parcea toate afacerile cu europenii,politicienii au falsificat statisticile oficiale si au cerut imprumuturi pe care stiau de la bun inceput ca nu o sa le mai plateasca si o sa le arunce in spinarea bancilor care le-au dat banii in baza unor acte oficiale falsificate..........dupa Brexit urmeaza GREXIT.........se stie de mult chestia cu Grecia si bancile creditoare,a spus-o si Iannis Varoufakis ca nimeni nu o sa plateasca vreun ban inapoi.........dar probabil sunt si alte planuri in spate impreuna cu GREXiT pe care inca nu le stim dar o sa iasa cat de curand la suprafata///////////vezi chestia cu tarile rebele anti-UE in frunte cu Polonia si Ungaria,mai mult ca sigur urmeaza si Grecia care de mult astepta ocazia Practic esenta problemei este sistemul cu tiparnita EURo de la Frankfurt....multi nu mai vor chestia asta,nici Italia nu mai e de acord.....singurii care au profitat de zona euro au fost multinationalele care au mituit politicienii pentru contracte frauduloase...pe modelul Novartis,Goldman Sachs,Siemens ......lacomia+coruptia e ca de obicei sursa problemelor
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray