2020-07-10 10:09

Se caută tânăr, discret și făcând parte dintr-o minoritate. Care AGENȚIE îl vrea

 |  00:06
Se caută tânăr, discret și făcând parte dintr-o minoritate. Care AGENȚIE îl vrea

Această agenție nu a avut niciodată probleme cu recrutarea. Și primește o mulțime de cereri în fiecare an. Dar se confruntă cu alte tipuri de probleme….

Cea mai cunoscută agenție de spionaj din lume – CIA, vrea diversitate printre trupele sale. Candidatul ideal: tânăr, discret pe rețelele sociale și facand parte dintr-o minoritate. „Majoritatea oamenilor nu vor știi niciodată cu ce vă ocupați”, spune un instructor al agenției unei clase de noi recruți. „Cea mai mare recompensă a ta este să știi că eforturile tale vor ajuta la siguranța tuturor americanilor. Națiunea se bazează pe tine pentru a afla adevărul”. Așa sună un anunț de recrutare lansat de discreta CIA și distribuit, în premieră, pe internet. Clipul se numește „Descoperă CIA: țara ta se bazeaza pe tine”, potricvit smartradio.ro. Pe măsură ce inamicii se concentrează din ce în ce mai mult asupra atacurilor informatice, agenția „vâneaza” pe același teren ca și sectorul de înaltă tehnologie pentru a angaja ingineri și specialiști în securitatea computerelor.

Situația e prea albă

Se pare că CIA, care în mod tradițional recrutează în universități de prestigiu precum Yale, suferă de o lipsă de diversitate în rândul angajaților. Potrivit unui raport din 2015, „conducerea agenției a devenit mai puțin diversă în ultimii douăzeci de ani”. Mai direct: e prea albă. Acesta este probabil motivul pentru care clipul de publicitate conține actori din minorități, asiatici, indieni, de culoare, inclusiv pe cineva care seamănă surprinzător cu președintele Obama, inclusiv vocea, ceea ce probabil nu este o coincidență.

Cum să protejezi acoperirea unui spion care a distribuit detalii intime pe Facebook încă de la grădiniță? Cum să-l trimiti clandestin în altă țară când a postat imagini cu el din fiecare unghi pe contul de Instagram? „Din punctul de vedere al unui agent care încearcă să-si creeze și să-și păstreze o acoperire – elementul de bază al spionajului – acest lucru poate fi o adevărată dificultate”, spunea acum ceva vreme David Cohen, director adjunct al agenției.

Eforturi afectate

Cohen a trebuit să respingă mai mulți candidați cu CV-ul promițător pentru că s-au lăudat pe rețelele de socializare că au fost recrutați ca spioni. Ceea ce complică recrutarea.

“În timp ce eforturile Agenției Centrale de Informații de a recruta mai multe persoane de culoare se întind de zeci de ani, aceste eforturi au fost, din nefericire, afectate de rasism, așa cum au demonstrat memoriile șefii agenților de recrutare din anii '60 -'70”, notează muckrock.com – nu, nu acum, ci într-un articol din 2019. Aceeași sursă mai amintea un memoriu, marcat Confidențial, care descria o conferință ce s-a deschis cu referiri la „americani banați” - cum ar fi spaniol-americanii și puertorican-americanii…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-06-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz