2020-07-14 14:26

Se dorește anularea VIZELOR a mii de studenţi care au legături cu China

 |  19:13
Se dorește anularea VIZELOR a mii de studenţi care au legături cu China

Mai precis cu armata Chinei. Este vorba de primul plan prin care ar putea fi blocat accesul unor studenţi chinezi în Statele Unite. Studenţii chinezi sunt cel mai mare grup străin de studenţi din State.

Administraţia Donald Trump intenţionează să anuleze vizele a mii de studenţi şi cercetători chinezi aflaţi în Statele Unite care au legături directe cu universităţi afiliate armatei Chinei, afirmă oficiali americani, potrivit The New York Times. Decizia ar putea genera limitări educaţionale suplimentare şi există riscul ca Administraţia de la Beijing să le impună restricţii studenţilor americani. Statele Unite şi China sunt implicate într-o serie de măsuri de retorsiune din cauza disputelor pe teme comerciale, tehnologice şi activităţilor presei, relaţiile bilaterale fiind la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii.

Modalități de sancționare

Măsura riscă să întâmpine opoziţia universităţilor din Statele Unite. Anularea vizelor ar putea afecta cel puţin 3.000 de studenţi din totalul de circa 360.000 de chinezi aflaţi la studii în Statele Unite.

În fapt, administraţia Donald Trump analizează modalităţi de sancţionare a Chinei din cauza încercărilor de consolidare a controlului politic asupra provinciei Hong Kong, dar se pare că tema retragerii vizelor unor studenţi chinezi era analizată înainte de actuala criză, potrivit aceleiași surse.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-05-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz