2020-06-01 17:10

Se închid școlile în Marea Britanie. Peste 2.600 de cazuri de coronavirus

 |  09:17
Se închid școlile în Marea Britanie. Peste 2.600 de cazuri de coronavirus

Grădiniţele, şcolile şi colegiile din Marea Britanie vor fi închise, începând de vineri. Peste 2.600 de persoane au fost infectate cu coronavirus și 104 au murit în Marea Britanie.

“Ştiu că situaţia a devenit tot mai dificilă. Am spus anterior că dacă ştiinţa şi recomandarea se vor modifica, în sensul că menţinerea şcolilor deschise nu mai este în interesul copiilor şi al profesorilor, atunci vom acţiona”, a spus ministrul Educaţiei, Gavin Williamson.

”Ne aflăm acum în acest stadiu. Epidemia de coronavirus se extinde într-un ritm mai rapid decât am anticipat”, a arătat ministrul.

Închiderea unui număr atât de mare de şcoli va avea un impact economic şi social major pentru a cincea mare economie din lume. Măsura va afecta vieţile a aproape 9 milioane de copii britanici şi obligă părinţii să stea acasă, în loc să meargă la serviciu.

Decizia a fost luată după ce directorii au fost nevoiţi tot mai mult să trimită copiii acasă, prin închiderea totală sau parţială a şcolilor, din cauza deficitului de personal.

Iniţial, Marea Britanie a evitat să urmeze exemplul Italiei, Franţei şi Spaniei, care au închis şcolile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine