2020-08-12 13:01

Se întâmplă în clădirea cenușie: Incursiune în FABRICA de TROLI a Kremlinului

 |  00:40
Se întâmplă în clădirea cenușie: Incursiune în FABRICA de TROLI a Kremlinului

O clădire cenușie cu trei etaje din Sankt Petersburg. Aici, zi și noapte, sute de tineri stau în fața computerelor. Misiunea lor este să inunde rețelele sociale cu știri false…

Revista Le Point a publicat recent un articol referitor la “fabrica de troli” a Kremlinului cum este supranumită agenția IRA, cu sediul în Sankt Petersburg. Locul de unde sute de angajați, folosind conturi false, postează pe rețelele sociale știri și comentarii fake. Este vorba despre o clădire cenușie cu trei etaje din Sankt Petersburg în care, permanent, tinerii stau în fața computerelor. Misiunea lor fiind aceea de a inunda rețelele sociale cu știri false. Le Point a citează relatărilor unor foști angajați ai IRA, potrivit cărora un “cadru” lucrează uneori 12 ore pe zi, cu o singură oră de pauză.

Cum și cât lucrează un trol

În mitologia nordică, trolul este o ființă gigantică, un uriaș, care vânează oameni, noaptea… Conform mitologiei nordice, trolii locuiesc în munți, caverne, peșteri și sub stânci, nu sunt prietenoși și nu oferă ajutor nici dacă sunt rugați! În argoul Internetului, trolul sau „postacul” este cel care postează sub nume false, cu scopul de a enerva sau de răspândi propaganda celui care îl plătește.

Odată așezat în fața computerului, angajatul-trol, cu un singur click, află tema cea mai populară la momentul respectiv. Potrivit fișei postului el trebuie să posteze cel puțin 135 de comentarii pe zi, de 200 de semne fiecare. Nu se poate trișa, întrucât, până când lungimea minimă nu este atinsă, textul rămâne în roșu și există supraveghetori care monitorizează în permanență angajatul respectiv. Clădirea cenușie e sediul agenției oligarhului rus Evgheni Prigozhin, de 58 de ani, un apropiat al lui Putin. Deși sună a film de acțiune și spionaj, totul se pare că este cât se poate de adevărat.

În ritm alert

Potrivit Le Point, agenția are obiective ambițioase, căci trebuie să se ridice la nivelul titlului de glorie pe care și l-a făcut. Anume acela de a fi influențat campania electorală pentru alegerile prezidențiale din SUA din 2016 și, ulterior, alegerile pentru Camera Reprezentanților, doi ani mai târziu. Se estimează că agenții ruși ar fi postat zeci de mii de mesaje prin intermediul conturilor false, cu scopul de a influența decizia unui număr de 120 de milioane de alegători, după cum menționează publicația.

Se lucrează în ritm alert, mai ales că salariile sunt de peste 1000 de euro pe lună, iar pentru angajare nu este solicitată o calificare specială. În plus, se pot acorda și bonificații de 30%, pentru postările care primesc cele mai multe interacțiuni. Dar și amenzi, dacă punctul de vedere prorus nu are câștig de cauză…


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz