2020-04-03 08:34

Se prelungesc controalele la frontieră pentru cinci state din Schengen

 |  21:09
Se prelungesc controalele la frontieră pentru cinci state din Schengen

Comisia Europeană (CE) a dat marţi undă verde unei noi prelungiri - cu trei luni - a controalelor excepţionale impuse la frontiere din interiorul spaţiului Schengen reintroduse în 2015 de Austria, Germania, Danemarca, Suedia şi Norvegia, care se confruntau cu un aflux puternic de migranţi, relatează AFP.

Această "recomandare", pe care este necesar ca statele membre UE să o aprobe pentru a se concretiza, le va permite să continue să efectueze controale după 12 noiembrie, când expiră derogările fără precedent de la reglementările cu privire la libera circulaţie.

La începutul lui mai, CE a acceptat o primă prelungire excepţională - dincolo de durata autorizată în mod normal - a controalelor la frontiere, reintroduse în 2015 de Austria, Germania, Danemarca, Suedia şi Norvegia, state membre ale zonei Schengen.

Comisia a stabilit totodată ca obiectiv o revenire la situaţia normală - fără controale la frontiere interne - până în decembrie 2016.

Însă condiţiile "nu sunt încă îndeplinite" în vederea respectării acestui obiectiv, a recunoscut Bruxellesul marţi.

"Suntem, din nefericire, încă departe de acest scop", a declarat prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans, citat într-un comunicat dat publicităţii în urma unei reuniuni a comisarilor la Strasbourg.

Controalele vor fi autorizate "pe o perioadă strict limitată" de trei luni şi vor fi "coordonate şi proporţionate la anumite frontiere interne", a precizat comisarul însărcinat cu Migraţia Dimitris Avramopoulos.

"În această perioadă vom continua să atacăm toate problemele actuale în domeniul migraţiei şi securităţii, pentru a putea ridica aceste controale cât mai rapid posibil", a dat el asigurări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine