2020-04-05 07:34

Seceta din Australia continuă. Când se așteaptă primele ploi abundente

 |  12:28
 Seceta din Australia continuă. Când se așteaptă primele ploi abundente

Vremea secetoasă ce a suținut incendiile de vegetaţie din Australia va continua până în martie când se așteaptă primele ploi abundente, a anunțat joi Biroul de meteorologie australian, citat de Reuters. 

În ultimele luni, incendiile de vegetaţie au pârjolit o suprafaţă de teren aproximativ cât o treime din suprafaţa Germaniei, provocând decesul a 29 de persoane şi distrugând peste 2.000 de locuinţe. 

   

Circa 200 de focare sunt active de-a lungul coastei estice, iar autorităţile, care depun eforturi pentru a le ţine sub control, estimează că cele mai multe vor continua să ardă până când vor fi domolite de precipitaţii substanţiale. 

   

Biroul de meteorologie din Australia a precizat că există 50% şanse ca în cea mai mare parte din regiunea de est a ţării să se înregistreze cantităţi medii de precipitaţii începând de la 1 martie până pe 30 mai.

   

Cu toate acestea, meteorologii australieni au avertizat că va fi nevoie de o cantitate mai mare de precipitaţii pentru a consemna sfârşitul celor trei ani de secetă de pe coasta de est. 

   

"Deşi prognoza pentru condiţii mai secetoase decât media normală s-a îmbunătăţit în comparaţie cu cea emisă pentru finalul lui 2019, este nevoie de mai multe luni cu ploi peste medie pentru a constata o ameliorare faţă de deficitele actuale de precipitaţii pe termen lung", a mai precizat biroul într-un comunicat transmis prin e-mail. 

   

   

Previziunile referitoare la precipitaţii oferă speranţă pompierilor, ale căror eforturi în lupta cu flăcările au fost ameliorate joi de precipitaţiile căzute pe coasta de est. 

   

"Deşi ploaia nu va stinge toate incendiile, cu siguranţă va contribui la ţinerea acestora sub control", a precizat pe Twitter Serviciul Rural de Pompieri din statul australian New South Wales. 

   

Ameliorarea condiţiilor meteo este însă temporară, vremea călduroasă urmând să revină în următoarele săptămâni.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine