2020-06-05 00:47

Șefa FMI, avertizează: „Suntem într-o RECESIUNE mult mai gravă decât CRIZA financiară din 2008!”

 |  10:12
Șefa FMI, avertizează: „Suntem într-o RECESIUNE mult mai gravă decât CRIZA financiară din 2008!”

Pandemia de coronavirus a paralizat economia mondială şi a aruncat lumea într-o recesiune care va fi „mult mai gravă" decât criza financiară globală din urmă cu un deceniu, a declarat directorul general al Fondului Monetar Internaţional, Kristalina Georgieva, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Cu ocazia unei conferinţe de presă comune cu directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Kristalina Georgieva a făcut un apel către economiile avansate să îşi extindă eforturile pentru a ajuta economiile emergente şi ţările în curs de dezvoltare să depăşească impactul economic şi sanitar al pandemiei. „Această criză este fără precedent. Am văzut cum economia mondială s-a oprit. Suntem acum într-o recesiune care este mult mai gravă decât criza financiară globală din 2008-2009" a declarat Kristalina Georgieva.

Un mesaj similar a venit din partea preşedintelui Băncii Mondiale, David Malpass. „Dincolo de impactul sanitar al pandemiei de COVID-19, ne aşteptăm la o recesiune globală majoră", a spus David Malpass într-o postare pe reţeaua LinkedIn.

Pieţele emergente şi economiile în curs de dezvoltare au fost lovite de criza coronavirusului, a subliniat Georgieva, precizând că investiţii de aproape 90 de miliarde de dolari au ieşit de pe pieţele emergente, mult mai mult decât în perioada crizei financiare din 2008. De asemenea unele state sunt afectate de scăderea dramatică a preţului materiilor prime. Georgieva a mai spus că 90 de ţări, adică aproape jumătate din cele 189 de stat membre ale FMI, au solicitat acordarea de finanţare de urgenţă de la FMI pentru a răspunde la pandemia de coronavirus.

Atât FMI cât şi OMS au făcut un apel pentru ca finanţarea de urgenţă să fie utilizată în principal pentru consolidarea sistemelor medicale, plata doctorilor şi asistentelor şi achiziţionarea de echipamente de protecţie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-04Parerea ta...

ANTIMAFIA
04 Apr 2020

a aparut si crima organizata mondiala fmi cioclii care au jefuit romania de 20 mld euro in cardasenie cu isarescu si basescu(asa dupa cum vedeti amandoi sunt in libertate) sa stea la priveghi ca si corbii. alina gheorgiu fosta sefa a pnl(psd)a facut legea puscariei la domiciul si pentru fostul amant bodgan olteanu parca viceguvernator bnr .ce sa vezi este condamnat la 7 ani pentru mita de la vantu.asa ca nimic nu este intamplator cu acesti politicieni criminali romani cei mai ordinari din lumea intreaga. evident ca stia de proiect orban binefacatorul psd . asta in timp ce oamenii sunt chinuiti in case si amenintati de vela si el un aparator feroce al speculantilor si infractorilor(pintea este un mare exemplu da cardesenie si umilinta in fata infractorilor). de unde tot apar aceste cazuri de corona?din carantina de la cei care au venit din italia sau spania?sau de unde?nu cumva mortii sunt morti de alte boli nu de virus? nu se vad masuri impotriva speculantilor.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine