2020-04-08 00:11

Șefa FMI: „Bulgaria are șanse mari să treacă la moneda EURO în 2023!”

 |  14:31
Șefa FMI: „Bulgaria are șanse mari să treacă la moneda EURO în 2023!”

Directoarea generală a Fondului Monetar Internaţional (FMI), bulgăroaica Kristalina Georgieva, a calificat duminică drept plauzibil obiectivul de aderare a Bulgariei la zona euro în 2023, într-un interviu acordat postului de radio public bulgar BNR, citat de AFP, informează Agerpres.

Kristalina Georgieva a precizat că a evocat acest subiect cu preşedinta Băncii Centrale Europene (BCE), Christine Lagarde, în marja forumului economic de la Davos.

„Christine Lagarde consideră că există o evoluţie pozitivă în ce priveşte Bulgaria şi se aşteaptă ca proiectele privind aderarea la zona euro să se realizeze aşa cum este prevăzut", a spus directoarea FMI în interviul acordat în limba bulgară.

Recent, ministrul bulgar de finanţe Vladislav Goranov a anunţat că Bulgaria urmează să adere în aprilie la mecanismul ratei de schimb ERM II, considerat „anticamera euro", cadru de reglementare bancară în care un stat trebuie să petreacă minim doi ani înainte de a putea intra în zona euro.

Bulgaria, cel mai sărac stat din UE, aplică din 1997 un regim de austeritate bugetară care îi permite menţinerea unor indicatori macroeconomici stabili şi a unui nivel redus al datoriei publice (28% din PIB în octombrie 2019).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-26Parerea ta...

COMISARUL PARAIPAN
26 Ian 2020

bulgarii au dat faliment si au fost preluati de nemti prin anii 1999-2000.Asa ca nu e niciun fel de mister in stirea asta,mai exact ati putea scrie -Bulgaria devine oficial provincie condusa de un guvernator.Si cam asta este tendinta in toate statele care au fost falimentate artificial cu asazisa "CORUPTIE" (cam toate tarile din Europa de Est si Grecia,Portugalia,Spania)care de fapt este o chestie condusa de la FRANKFURT de niste bancheri.La noi poate va amintiti de PETRE ROMAN si mega-escrocheria Frankfurt-Bukarest BANK.adica SA TRAITI BINE sclavilor din colonie va conduce banca de la fRANKFURT cu banii furati tot de la voi
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine