2020-06-06 12:15

Şeful Pentagonului: Rusia a înrăutăţit situaţia din Siria

 |  16:38
Şeful Pentagonului: Rusia a înrăutăţit situaţia din Siria

După zeci de bombardamente ruseşti în Siria, secretarul american al Apărării, Ashton Carter a declarat că Rusia foloseşte o strategie pierzătoare.

Aflat la Madrid la inceputul unui turneu de cinci zile in Europa, Carter le-a spus sefilor armatei spaniole ca Rusia a inrautatit razboiul civil din Siria dupa ce a declansat lovituri aeriene in aceasta tara, scrie France24.

"Rusia a escaladat razboiul civil si a pus in pericol insasi rezolvarea politica si conservarea structurii viitoarei guvernari a Siriei, pe care sustine ca le doreste", a afirmat Carter la Centrul pentru Studii Strategice si Aparare.

"Sper in continuare ca Vladimir Putin va vedea ca sa legi Rusia de un vas care se scufunda este o strategie pierzatoare si va decide sa confrunte amenintarea reprezentata de Statul Islamic in loc sa isi continue loviturile unilaterale impotriva opozitiei lui Assad", a continuat acesta.

Rusia a inceput bombardamentele aeriene saptamana trecuta in Siria, pe motiv ca ar viza pozitiile gruparii extremiste Statul Islamic. Pentagonul sustine insa ca rusii lovesc in opozitia moderata cu scopul de a sprijini regimul aliatului lor, presedintele Bashar al-Assad.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-05Parerea ta...

HA.HA.HA....
05 Oct 2015

CHIAR AȘA!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine