2019-08-26 10:59

Şeful Pentagonului: Rusia a înrăutăţit situaţia din Siria

 |  16:38
Şeful Pentagonului: Rusia a înrăutăţit situaţia din Siria

După zeci de bombardamente ruseşti în Siria, secretarul american al Apărării, Ashton Carter a declarat că Rusia foloseşte o strategie pierzătoare.

Aflat la Madrid la inceputul unui turneu de cinci zile in Europa, Carter le-a spus sefilor armatei spaniole ca Rusia a inrautatit razboiul civil din Siria dupa ce a declansat lovituri aeriene in aceasta tara, scrie France24.

"Rusia a escaladat razboiul civil si a pus in pericol insasi rezolvarea politica si conservarea structurii viitoarei guvernari a Siriei, pe care sustine ca le doreste", a afirmat Carter la Centrul pentru Studii Strategice si Aparare.

"Sper in continuare ca Vladimir Putin va vedea ca sa legi Rusia de un vas care se scufunda este o strategie pierzatoare si va decide sa confrunte amenintarea reprezentata de Statul Islamic in loc sa isi continue loviturile unilaterale impotriva opozitiei lui Assad", a continuat acesta.

Rusia a inceput bombardamentele aeriene saptamana trecuta in Siria, pe motiv ca ar viza pozitiile gruparii extremiste Statul Islamic. Pentagonul sustine insa ca rusii lovesc in opozitia moderata cu scopul de a sprijini regimul aliatului lor, presedintele Bashar al-Assad.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-10-05Parerea ta...

HA.HA.HA....
05 Oct 2015

CHIAR AȘA!
Doresc sa comentezCITESTE SI...

Luminile și umbrele războiului din Siria Un proverb sirian spune că „O scânteie mică poate aprinde un foc mare”, dar până acum nu s-a spus oficial care a fost scânteia care a declanșat războiul din Siria și de ce președintele Bashar Hafez al-Assad nu este văzut cu ochi buni de anumite puteri occidentale
15 Aug 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray