2020-04-08 14:35

Seism puternic în Croația. Răniți și pagube materiale importante la Zagreb

 |  14:46
Seism puternic în Croația. Răniți și pagube materiale importante la Zagreb

Un seism cu magnitudinea de 5,3 a lovit duminică dimineaţă capitala Croaţiei, Zegreb, şi împrejurimile sale, rănind grav o adolescentă, conform media oficiale, autorităţile cerându-le locuitorilor să nu se adune în grupuri pentru a evita propagarea noului coronavirus, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Cutremurul a fost resimţit la ora locală 06.00 (05.00 GMT), iar numeroşi locuitori ai Zegrebului au ieşit în stradă panicaţi, potrivit unei corespondente a AFP. O fleşă a catedralei din centrul vechi al oraşului a fost afectată de seism, la fel ca faţadele mai multor imobile.

În confuzia creată, unii medici, citaţi de agenţia de presă croată HINA, au anunţat într-o primă fază decesul unui băiat de 15 ani, după care au rectificat informaţia şi au precizat că este vorba de fapt de o fată care este la reanimare, într-o stare critică. Epicentrul seismului s-a situat la 7 km nord de Zagreb, conform Centrului Seismologic Euro-Mediteraneean (CSEM). Ministrul de Interne, Davor Bozinovic, a făcut apel la cetăţeni să rămână în stradă, dar să nu se adune în grupuri, pentru a se proteja de o eventuală infectare cu noul coronavirus.

„Păstraţi distanţa. Nu vă adunaţi în grupuri. Ne confruntăm cu două crize serioase: seismul şi epidemia", a declarat el.

În cartierele vechi din centru, faţadele unor clădiri s-au prăbuşit, iar numeroase părţi din oraş au rămas fără electricitate. Clădirea Parlamentului a fost de asemenea avariată.

Potrivit HINA, cutremurul a fost urmat de două replici puternice. Seismul s-a resimţit în sudul Austriei, Slovenia şi în nordul şi estul Croaţiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-03-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine