2019-08-17 23:51

Serie de decese SUSPECTE printre diplomații ruși. Consulul Moscovei la Atena, găsit fără viață

 |  23:49
Serie de decese SUSPECTE printre diplomații ruși. Consulul Moscovei la Atena, găsit fără viață

Andrei Malanin, consulul Rusiei în Grecia, a fost găsit mort, luni, în apartamentul său din centrul Atenei, din cauze încă necunoscute, deși poliția elimină pentru moment ipoteza unei crime, transmite agenția EFE, preluată de Agerpres.

Diplomatul rus, în vârstă de 55 de ani, nu a mers la birou iar colegii s-au îngrijorat, deplasându-se la domiciliul său, unde l-au găsit pe acesta fără viață, pe podea.

Poliția, care continuă să investigheze locul, a descoperit cheile casei în interiorul locuinței și nicio urmă de violență, de aceea bănuind că este vorba de o moarte din cauze naturale. Pentru concluzia finală este așteptat rezultatul autopsiei, care va fi cunoscut marți.

Este al doilea deces suspect din ultima lună printre diplomații ruși, asta dacă nu luăm în calcul și asasinarea ambasadorului rus la Ankara, Andrei Karlov, împușcat de un polițist turc bănuit de simpatii islamiste în data de 19 decembrie 2016.

În noaptea de 19 spre 20 decembrie, într-un apartament din Moscova a fost descoperit trupul neînsufleţit al şefului Departamentului pentru America Latină din Ministerul rus de Externe, Piotr Polşikov.

Acesta fusese împuşcat în cap, conform informaţiilor comunicate de postul rus de televiziune REN TV. Două cartuşe goale ar fi fost găsite la locul faptei. În apartament a mai fost găsită şi arma crimei, un pistol traumatic. În momentul atacului, soţia diplomatului se afla şi ea în apartament, dar nu a fost rănită.

MAE rus a confirmat decesul diplomatului, printr-un comunicat remis postului REN TV, în care menţionează: ”Pe 19 decembrie, la Moscova, a murit consilierul principal al Departamentului pentru America Latină din cadrul Ministerului rus de Externe. Autorităţile însărcinate cu aplicarea legii clarifică în prezent circumstanţele producerii tragediei”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray