2020-06-02 15:28

Serviciile secrete germane au spionat-o pe fostul secretar de stat american Hillary Clinton

 |  07:58
Serviciile secrete germane au spionat-o pe fostul secretar de stat american Hillary Clinton

Cel puţin o convorbire telefonică a fostului secretar de stat american Hillary Clinton a fost spionată de serviciile secrete germane, au raportat vineri mai multe media din Germania, relatează AFP, citat de b1.ro.

Potrivit sursei citate, Süddeutsche Zeitung (SZ) și canalele publice regionale de radioteleviziune NDR și WDR se bazează pe documente furnizate agenției CIA americane de un spion din rândurile BND, agenția de informații germană.

SZ şi NDR nu au precizat însă când se presupune că a fost ascultată convorbirea telefonică. Totuşi, cazul ar fi fost evocat de John Kerry, succesorul lui Hillary Clinton, cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier.

Cele trei media citează o sursă din cadrul Guvernul german, potrivit căreia conversația fostului secretar de stat american Hillary Clinton ar fi fost interceptată din greșeală, în timp ce se afla într-un avion al guvernului american.

De asemenea, SZ, WDR şi NRD au precizat că spionarea unor personalități politice americane "nu ar fi un singur caz". Sursele citate susţin că BND ar fi fost mandatată de guvernul german "să spioneze un partener din NATO". 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine