2020-06-06 12:05

Seulul trage focuri de avertisment după ce un avion rus intră în spaţiul aerian sud-coreean

 |  10:00
Seulul trage focuri de avertisment după ce un avion rus intră în spaţiul aerian sud-coreean

Armata sud-coreeană a tras focuri de avertisment, marţi, după ce un avion militar rus a intrat în spaţiul aerian sud-coreean în largul coastei de est, a anunţat Ministerul sud-coreean al Apărării, relatează AFP şi Reuters.

Un avion rus a înălcat spaţiul aerian sud-coreean în două rânduri marţi dimineaa, ceea ce a determinat Forţele aeriane sud-coreene să desfăşoare avioane de vânătoare, care au tras focuri de avertisment, a declarat pentru AFP un reprezentant al Statului Major interarme.

Este prima oară când un avion rus încalcă spaţiul aerian sud-coreean, potrivit acestui oficial, care a adăugat că autorităţile încearcă să înţeleagă de ce. Pe de altă parte, două avioane militare chineze au intrat zona de identificare aeriană sud-coreeană marţi, a anunţat ministerul într-un comunicat, relatează Reuters.

Moscova şi Beijingul nu au comentat imediat pentru Reuters. Seulul a anunţat că va depune note de protest faţă de aceste încălcări pe lângă Rusia şi China. Potrivit armatei sud-coreene, un avion rus a intrat în spaţiul aerian sud-coreean al Insulei Dokdo, ocupată de Coreea de Sud, dar revendicată de Japonia, care o numeşte Takeshima, imediat după ora locală 9.00 (3.00, ora României).

”Armata sud-coreeană a întreprins acţiuni tactice, lansând facle de semnalizare şi trăgând un foc de avertisment”, precizează ministerul în comunicat.

Avionul rus a părăsit spaţiul aerian sud-coreean, în care a reintrat după 20 de minute, determinând sud-coreenii să tragă al doilea foc de avertisment. Avioanele sud-coreene au ”răspuns în mod normal” incursiunii, apreciază ministerul, fără să facă alte precizări.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine