2020-08-03 16:01

Și-au dat acordul pentru RENOVAREA Gării de Nord. Din Paris

 |  23:04
Și-au dat acordul pentru RENOVAREA Gării de Nord. Din Paris

"Această gară modernă este nu doar necesară, având în vedere Cupa Mondială la Rugby din 2023 şi Jocurile Olimpice şi Paralimpice din 2024 de la Paris, dar va permite de asemenea transformarea Gării de Nord într-un nou loc de viaţă urbană care să regrupeze comerţul, sportul, cultura şi munca".

Astfel a apreciat prefectul regiunii Ile-de-France, Michel Cadot, într-un comunicat difuzat marţi. Autorităţile franceze şi-au dat marţi acordul pentru implementarea unui proiect controversat, care prevede renovarea Gării de Nord din Paris, prima gară din Europa, potrivit AFP. Michel Cadot, a aprobat partea comercială a acestui vast proiect de transformare a gării vechi de 155 de ani şi frecventată de 700.000 de călători zilnic.

"Inacceptabil" şi "faraonic"

Primăria Parisului, care iniţial a susţinut acest proiect, s-a opus ulterior, apreciind că este mult prea comercial. De asemenea, mai mulţi arhitecţi renumiţi, precum Jean Nouvel şi Roland Castro, au catalogat proiectul drept "inacceptabil" şi "faraonic", într-un editorial publicat în luna septembrie a anului trecut în cotidianul Le Monde, în care au solicitat ca proiectul să fie regândit de la cap la coadă.

Şantierul de 600 de milioane de euro prevede un veritabil lifting pentru gara veche de 155 de ani, în special prin construirea de magazine, birouri şi spaţii culturale. La final va apărea un acoperiş de tip terasă, cu o suprafaţă de un hectar şi cu vedere la basilica Sacré-Coeur, dotat cu spaţii de parcare pentru 2.000 de biciclete şi o mare navă transversală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz