2020-06-05 00:39

Și radiații? Incident în zona INTERZISĂ, la Cernobîl

 |  00:41
Și radiații? Incident în zona INTERZISĂ, la Cernobîl

Un incendiu de pădure s-a înregistrat sâmbătă, în zona evacuată din jurul reactorului nuclear de la Cernobîl, producând creșterea radiațiilor.

Flăcările s-au răspândit pe o suprafață de circa 100 de hectare, a declarat Iehov Firsov, șeful serviciului de Inspecție Ecologică al Ucrainei, citat de Associated Press.

Ministerul Serviciilor de Urgență a anunțat că 130 de pompieri, 21 de autoututilitare și două avioane se luptă să stăvilească flăcările. Autoritățile au anunțat o creștere a nivelului de radiații în focarul incendiului. Dezastrul s-a produs în interiorul zonei interzise de 2600 de kilometri pătrați, care a fost instituită după accidentul nuclear din 1986, care a provocat un nor radioactiv uriaș care a acoperit cea mai mare parte a Europei.

1986: În urma exploziei, trei sferturi din Europa a fost contaminată

Zona este în foarte mare măsură nepopulată, dar aici mai locuiesc 200 de persoane, care au refuzat să o părăsească în ciuda ordinelor. Reactorul numărul 4 al centralei nucleare de la Cernobîl, Ucraina, a explodat pe data de 26 aprilie 1986. În urma exploziei, trei sferturi din Europa a fost contaminată. După explozie, autorităţile ucrainiene au evacuat sute de mii de locuitori din zonă. Iar o zonă vastă, care acoperă peste 2.000 de kilometri pătraţi, a rămas abandonată.

De asemenea, alte trei reactoare ale centralei de la Cernobîl au continuat să funcţioneze după explozie. Ultimul reactor a fost oprit în anul 2000, marcându-se astfel sfârşitul întregii activităţi industriale de la Cernobîl. În 2019, serialul “Cernobîl”, realizat de platforma IMDb, HBO și care prezintă realist catastrofa nucleară care a avut loc în 1986, a devenit serialul cel mai popular din lume. https://www.youtube.com/watch?v=s9APLXM9Ei8


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine