2019-10-14 22:04

SINDROMUL ”Italia”. MĂRTURIILE profesoarei românce ajunsă îngrijitoare în Italia: ”E închisoare, trebuie să mă sinucid”

 |  21:08
SINDROMUL ”Italia”. MĂRTURIILE profesoarei românce ajunsă îngrijitoare în Italia: ”E închisoare, trebuie să mă sinucid”

Plecată de circa 10 ani din România, Irina, 63 de ani, a lucrat în Italia în mai multe zone, ca îngrijitoare pentru persoane vârstnice. Nu i-a fost ușor, lăsase în urmă un post în învățământ, fusese profesoară de limbi străine dar în România locuia într-un oraș mare, din vestul țării, unde cheltuielile erau mult prea mari pentru veniturile ei.

„Am ajuns mai întâi în sudul Italiei unde am îngrijit de o pereche de bătrâni apoi m-am mutat la Bologna, mai în nord. Aveam un loc de muncă destul de bun, îngrijeam de o bătrână care avea 99 de ani, copiii ei erau oameni avuți, distinși, care au căpătat repede încredere în mine.”, scrie rotalianul.ro.

„O închisoare, asta era! Nu aveam libertate, nu aveam timp pentru mine, mă simțeam singură, izolată de lume, încercam să îmi înnăbuș tristețea și singurătatea iar în capul meu se formase o presiune psihologică puternică. Într-o zi, toată această presiune a răbufnit într-un singur gând, trebuie să mă sinucid, mi-am zis. Nu mai suportam situația, mi se părea fără ieșire, începusem să am atacuri de panică, să mă trezesc noaptea speriată, să îmi fie frică de tot și de mine însămi! Nu mai suportam pe nimeni, plângeam fără motiv și voiam să nu mai fiu!” explică Irina în amănunt simptomele pe care le are o persoană în situația diagnosticării cu „sindromul Italia”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-19Parerea ta...

LEVST.
19 Apr 2018

cum am mai zis" LUPTA SE DA ACASA, IN CAPITALA TARII si nu pe la granitele altor state", asta este, romanii prefera sa fuga de responsabilitatea NATURALA DE A-SI CROI UN DESTIN BUN, IN PROPRIA TARA, o abandoneaza alergand dupa himere... desigur ca in occident se traieste infinit mai bine ca in Romania(vorbind de masele largi) insa este PENTRU EI, autohtonii,cei care au construit acea bunastare, iar Romania si romanii pot construi una chiar si mai inalta, in Romania(inca fiind resurse), insa prefera calea cea usoara( dar f. periculoasa) , plecatul din tara, in cersetorie, prostitutie, talharit, etc., in loc sa-i dea cu capatzanile de asfalt pe alde iohanis, tartzeanu si bandele lor mafiotice, s.a.m.d.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray