2019-10-14 14:53

Sirianul devenit celebru pentru selfie-ul cu Merkel, dă în judecată Facebook. Vezi de ce

 |  17:47
Sirianul devenit celebru pentru selfie-ul cu Merkel, dă în judecată Facebook. Vezi de ce

Anas Modamani, tânărul sirian de 19 ani, a cărui poză selfie realizată împreună cu Angela Merkel, a făcut înconjurul lumii, dă în judecată Facebook. Fotografia a fost realizată, în septembrie 2015, când cancelarul german a vizitat un centru de refugiați din districtul Spandau, fiind inițial folosită de media pentru a reflecta modul în care Germania se raportează la criza refugiaților. Motivul acțiunii este că mai multe site-uri media ostile lui Merkel au preluat fotografia și au folosit-o în știri false, în diverse circumstanțe negative, distribuind-o pe rețeaua de socializare, fără opreliști, informează Al Arabiya.

În martie 2016, fotografia a fost folosită în cadrul știrii despre atentatul din Bruxelles, afirmându-se că Modamani ar fi, de fapt, Najim Laacharoui, unul dintre teroriști.

Ulterior, Modamani a fost „identificat” și ca autor al unei tentative de atac sinucigaș cu bombă, la Ansbach, în Germania, precum și ca membru al grupului care, de Crăciun, a incendiat un om fără adăpost, într-o stație de metrou din Berlin.

Facebook a blocat o singură „știre”, în care fotografia lui era folosită în cazul atacului cu camion din Berlin.

 „Evident, asta îmi va afecta reputația. Lucrez, învăț limba germană, fac bine ceea ce fac. Să fiu portretizat astfel, este ultimul lucru de care am nevoie”, a declarat Modamani.

Modamani s-a refugiat din țara sa în 2015, după terminarea liceului. În prezent, este angajat, cu meseria de contabil.

Este foarte recunoscător familiei germane care îl găzduiește și le cere tuturor refugiaților să se abțină de la orice ilegalități, fiindcă acestea se reflectă asupra celor care nu doresc decât să își vadă de viețile lor.

Primul termen în procesul care se va desfășura la Würzburg este 6 februarie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-14



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


STARBAG




Saray