2020-04-03 08:51

Sistem radar iranian, instalat în Siria pentru a detecta un eventual atac aerian israelian

 |  13:58
Sistem radar iranian, instalat în Siria pentru a detecta un eventual atac aerian israelian

Iranul a instalat în Siria un sistem radar,pentru a detecta un eventual atac aerian israelian având ca obiectivinstalaţiile nucleare iraniene, a declarat, vineri, un reprezentant alPentagonului.

Informaţia a fost publicatăiniţial de Wall Street Journal şi a determinat Departamentul de Stat să-şiexprime îngrijorarea în legătură cu legăturiledintre Damasc şi Teheran.

Sistemul dedetecţie aerianăa fost instalat anul trecut în Siria, a precizat sursa citată.

Nici Israelul, niciStatele Unite nu exclud posibilitatea unui atac aerian împotriva Iranului, ţarăbănuită că încearcă să obţină armament nuclear sub acoperirea unui programatomic civil.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Philip Crowley, adeclarat joi că Statele Unite nu cred că "proiectele pentru regiune aleIranului sunt în interesul Siriei". Deşi fiecare stat "are dreptul dea se apăra", instalarea sistemului radareste îngrijorătoare ţinând contde relaţiiledintre Damasc şi gruparea libaneză Hezbollah, a adăugat el.

Preşedintele american, Barack Obama, a promulgat joi un nouset de sancţiuni împotriva Iranului, avertizând Teheranul că o continuare aprogramului nuclear va accentua izolarea ţării.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638935-12-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine