2019-11-15 18:21

ȘOC ÎN UCRAINA! Actorul de comedie Volodimir ZELENSKI, victorie ZDROBITOARE la alegerile prezidențiale în fața actualului președinte, Petro POROȘENKO

 |  23:39
ȘOC ÎN UCRAINA! Actorul de comedie Volodimir ZELENSKI, victorie ZDROBITOARE la alegerile prezidențiale în fața actualului președinte, Petro POROȘENKO

Actorul de comedie Volodimir Zelenski, nou intrat în politică, a obţinut duminică o victorie zdrobitoare în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din Ucraina în faţa preşedintelui în exerciţiu Petro Poroşenko, reflectând amploarea nemulţumirii alegătorilor faţă de puterea actuală, conform unui sondaj la ieşirea de la urne, citat de AFP şi DPA, preluate de Agerpres.

Umoristul de 41 de ani a obţinut 73,2% din sufragii, comparativ cu 25,3% pentru rivalul său de 53 de ani, conform acestui sondaj realizat la ieşirea de la urne de consorţiul 'Exit Poll National', care reuneşte trei institute de sondare a opiniei publice. Zelenski, care a devenit cunoscut ca interpret al unui candidat fictiv într-un serial de televiziune extrem de popular, s-a prezentat în campanie ca o alternativă la un sistem politic a cărui imagine a fost afectată de corupţia puternic înrădăcinată în Ucraina. „Am reuşit împreună. Nu vă voi dezamăgi niciodată!", a spus Zelenski, într-un discurs după anunţarea exit-poll-ului, susţinut în cartierul său general de campanie, unde a ieşit imediat pentru a le mulţumi susţinătorilor. „Cetăţeni ai ţărilor post-sovietice, uitaţi-vă la noi! Totul este posibil", a adăugat el. În acelaşi timp, Petro Poroşenko şi-a recunoscut înfrângerea şi l-a felicitat pe adversarul său, promiţând în acelaşi timp să nu părăsească viaţa politică. Sondajele realizate la ieşirea de la urne „sunt evidente şi îmi dau toate motivele să îl sun pe adversarul meu şi să îl felicit", a spus Poroşenko în faţa susţinătorilor săi. „Accept această decizie, însă vreau să subliniez ferm: nu părăsesc viaţa politică", a adăugat el, în contextul în care la sfârşitul lunii octombrie sunt prevăzute alegerile legislative.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-21Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
22 Apr 2019

bravo...un presedinte tanar si fara antecedente de mafiot..uite ca ucrainienii s-au desteptat si au ales unul ca lumea
ZâââT!
29 Apr 2019

ALT ALOGEN DOAR VORBITOR A ȚĂRII PE CARE E PUS S-O FACĂ PRAF ȘI PULBERE POTRIVIT OCULTEI, AȘA CUM E PESTE TOT...INCLUSIV LA NOI!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray