2019-10-17 11:15

ȘOC! Un avion militar rusesc Tu-154 a survolat CASA ALBĂ și Pentagonul. Vezi cum de a fost posibil

 |  11:41
ȘOC! Un avion militar rusesc Tu-154 a survolat CASA ALBĂ și Pentagonul. Vezi cum de a fost posibil

Un avion militar rus, fără arme la bord, a survolat miercuri Capitoliul, Pentagonul, Agenția Centrală de Informații (CIA) și baza Andrews la o altitudine joasă, în cadrul Tratatului internațional 'Cer deschis', care le permite militarilor din Rusia și SUA să efectueze inspecții aeriene reciproce, a relatat CNN, citând doi oficiali americani, informează Agerpres.

În virtutea acestui tratat, avioane militare ale Rusiei și SUA și ale altor țări pot efectua zboruri de observare deasupra unor situri militare din cele 34 de state semnatare.

Un avion Tu-154 al forțelor aeriene militare ruse a survolat miercuri după-amiază la o altitudine de aproximativ 1.100 metri centrul Washingtonului și baza aeriană Andrews din Maryland, potrivit site-ului Flightradar24. Avionul rus a fost autorizat să intre în P-56, spațiul aerian cu grad ridicat de securizare din jurul Casei Albe.

Zborul vizează colectarea de informații

O sursă din cadrul forțelor de ordine americane a declarat pentru CNN că avionul rus a survolat de asemenea Camp David, reședința prezidențială din munții Catoctin, Trump National Golf Course din statul Virginia și Mount Weather, unde se află unul dintre buncărele secrete al guvernului SUA.

Organismele de aplicare a legii au primit foarte puține notificări despre acest zbor de 'scurtă durată', autorizat prin tratat. Avionul rus are capacitatea de a efectua o varietate de funcții de colectare de informații, inclusiv fotografiere aeriană, imagistică termică și detectarea semnalelor serviciilor de informații, notează CNN.

Poliția Capitoliului a trimis miercuri o alertă privind planul de survol al Washingtonului între 11:00 și 19:00 de către un avion, fără a specifica faptul că este un aparat de zbor rus. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-08-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray