2020-07-04 15:46

Solicitarea Reporters sans frontières CĂTRE ambasadorii chinezi din lume. Și cel de la București implicit

 |  16:05
Solicitarea Reporters sans frontières CĂTRE ambasadorii chinezi din lume. Și cel de la București implicit

Reporteri fără Frontiere - Reporters sans frontières a lansat Tracker 19, un instrument prin care monitorizează cazurile de încălcare a libertăţii presei în timpul pandemiei provocate de noul coronavirus. Ungaria intră în forță pe această hartă alături de Coreea de Nord și China.

A fost numit astfel - Tracker 19 pentru a face legătura cu COVID-19, dar şi cu articolul 19 al Declaraţiei universale a drepturilor omului. Acest proiect vizează să evalueze impactul pandemiei actuale asupra jurnalismului. El va monitoriza cenzura de stat şi dezinformarea intenţionată, dar şi impactul acestora asupra accesului la ştiri şi informaţii de încredere.

Prin acest instrument se vor face recomandări privind modul de a apăra libertatea presei, potrivit Reporters sans frontières.  Organizație care punctează următoarele, potrivit Radio Europa Liberă România:  

În Coreea de Nord, spre exemplu nu a fost raportat niciun caz de coronavirus

Reporters sans frontières le cere ambasadorilor chinezi din toată lumea (și cel din București intră în această categorie) să nu mai denigreze mass-media, după ce presa din lumea liberă a scris despre felul în care Beijingul a manipulat informațiile legate de izbucnirea epidemiei

Reporters sans frontières numește măsurile luate de guvernul de la Budapesta: Legea orweliană a lui Orban (Ungaria) care duce spre statul polițienesc

Brazilia, Turkmenistan, Tailanda, Belarus sunt de asemenea date ca exemplu pentru felul în care au pus la zid presa în vreme de coronavirus.

Dacă presa chineză ar fi fost liberă, coronavirusul nu ar fi devenit pandemie, consideră organizaţia neguvernamentală Reporteri fără Frontiere (Reporters sans frontieres, RSF), care şi-a prezentat argumentele în acest sens într-un comunicat difuzat la Paris, unde se află sediul organizaţiei, în luna martie -  https://www.puterea.ro/externe/daca-presa-chineza-ar-fi-fost-libera-cronologia-unei-raspandiri-comunicat-al-reporterilor-fara-frontiere-192124.html .


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-05Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz