2020-03-28 18:07

Soros, investiție de un miliard de dolari, în cel mai important proiect din viața lui

 |  11:34
Soros, investiție de un miliard de dolari, în cel mai important proiect din viața lui

Miliardarul George Soros a anunţat o investiție de un miliard de dolari într-o rețea globală de universități care să promoveze valorile liberale și viziunea sa asupra unei societăți deschise, informează The Guradian

"Supravieţuirea societăţilor deschise este ameninţată şi ne confruntăm cu o criză şi mai mare: schimbarea climatică" a spus el în cursul unui dineu pe care îl oferă în fiecare an în marja Forumului economic mondial de la Davos.

El a calificat proiectul său, Open Society University Network, ca fiind "cel mai important din viaţa sa", explicând că toate universităţile din lume ar putea să participe la el. Această reţea trebuie să permită să se atingă "locuri lipsite de educaţie de calitate şi cu populaţii neglijate", a spus George Soros.

Cunoscutul finanţist devenit filantrop a deplâns faptul că China, SUA şi Rusia sunt în mâinile "dictatori actuali sau în devenire" în timp ce "rândurile conducătorilor autoritari cresc".

Potrivit lui, "cel mai mare şi cel mai înspăimântător regres" este în India, unde George Soros l-a acuzat pe premierul Narendra Modi de "creare a unui stat naţionalist hindus".

El i-a reproşat preşedintelui american Donald Trump că este "un escroc şi un narcisist în ultimul grad", care "a provocat supraîncălzirea" economiei americane. "O economie supraîncălzită nu poate fi menţinută multă vreme în fierbere", a avertizat Soros.

La fel ca anul trecut, George Soros l-a criticat pe preşedintele chinez Xi Jinping care, potrivit lui, vrea să creeze "un nou tip de sistem autoritar şi o nouă fiinţă umană care ar fi gata să-şi sacrifice autonomia pentru a evita problemele". El l-a acuzat pe preşedintele chinez că "exploatează slăbiciunile" omologului său american.

Născut în Ungaria, într-o familie evreiască care a fugit de persecuţiile naziste, acest finanţist - celebru pentru atacul său speculativ împotriva lirei sterline în 1992 - a devenit o ţintă pentru naţionalişti şi teoreticienii conspiraţiei în Europa şi în SUA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-24Parerea ta...

DUDU
24 Ian 2020

Societatea nu se mișcă pentru că cei puternici și puțini sau cei slabi și mulți depun eforturi ca s-o îndrepte într-o direcție pe care ei o cred dezirabilă la un moment dat ci pentru că un lucru nevăzut dar ubicuu o dirijează,.Acest element primordial și transcendent omului este cultura.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine