2019-06-17 11:50

SOROS: Nu mă voi da la o parte în ceea ce priveşte BREXITUL

 |  16:39
SOROS: Nu mă voi da la o parte în ceea ce priveşte BREXITUL

Omul de afaceri George Soros a declarat că „nu se va opri” din a susţine o campanie pentru ca Marea Britanie să rămână în Uniunea Europeană, pentru că Brexitul reprezintă „o greşeală tragică”, scrie Politico.

Campania Best for Britain a fost criticată în ziarele The Telegraph şi Daily Mail pentru că a fost finanţată cu 400.00 de lire sterline de la fundaţia Open Society a lui Soros. Omul de afaceri a răspuns la aceste acuzaţii printr-un articol de opinie în Mail on Sunday, ediţia de duminică a Daily Mail, în care face referire la trecutul său de imigrant şi la felul în care organizaţia sa promovează democraţia.

„Sunt mândru să susţin Best for Britain, o organizaţie care doreşte ca Marea Britanie să rămână în UE. Consider că Brexitul este o greşeală tragică”, a scris Soros, potrivit News.ro.

„Înainte de Brexit, Marea Britanie avea o situaţie ideală: era membră a Uniunii Europene fără să adopte moneda euro”, a adăugat el.

Soros consideră că decizia de a organiza un referendum pe tema apartenenţei la UE a fost o greşeală: „Încurajaţi de nişte agitatori fără scrupule, oamenii s-au folosit de acest referendum pentru a-şi arăta nemulţumirile faţă de situaţia actuală fără să se gândească la consecinţe. Doar pentru că erau nemulţumiţi de condiţiile din prezent, nu înseamnă că ele nu pot deveni mai rele. Exact asta s-a întâmplat în Marea Britanie”, a scris el.

De asemenea, omul de afaceri a adăugat şi că din cauza Brexitului, influenţa Regatului Unit la nivel global se va diminua. Totuşi, Soros este încrezător că se poate reveni asupra deciziei: „Tendinţa este să se meargă în direcţia bună. Întrebarea este cum poate fi accelerat acest elan pentru a se ajunge în punctul culminant în următoarele şase-nouă luni”, se arată în textul lui Soros.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-11Parerea ta...

SOROS
12 Feb 2018

Nu ma voi da la o parte pana nu ingenunchem Romania ,pana nu arestam jumatate din romani pana nu conducem noi aceasta tara cu pupila meaMONICA mACOVEI in frunte cu toate scursurile bagate sa faca anchete si sa judece
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray