2020-05-29 04:39

Spania: Curtea Supremă de Justiție din Catalonia permite anchetarea separatistului Artur Mas

 |  00:20
Spania: Curtea Supremă de Justiție din Catalonia permite anchetarea separatistului Artur Mas

Liderii separatiști din Catalonia vor fi anchetați de autoritățile centrale pentru instigare la nesupunere civică. Ei au organizat în noiembrie un referendum pentru independență, deși Curtea Constituțională din Spania a respins evenimentul ca anticonstituțional.

Curtea Supremă de Justiție din Catalonia a admis plângerile formulate împotriva prim-ministrului catalan, Artur Mas. Acesta este acuzat că a organizat referendumul pentru independență de pe 9 noiembrie, deși consultarea fusese declarată ilegală de Curtea Constituțională a Spaniei.

Parchetul național a anunțat pe 21 noiembrie că va începe urmărirea penală împotriva liderului catalan, a vicepreședintelui Joana Ortega și a lui Irene Rigau, consilier regional pentru educația. Autoritățile de la Madrid susțin că Mas, Ortega și Rigau au instigat la nesupunere civică și se fac vinovați de abuz de putere și uzurpare a autorității.

Artur Mas susține că evenimentul a fost pur simbolic, relatează Agerpres. Dintre cele 2,3 milioane de persoane care au participat la eveniment, 1,8 milioane au optat pentru independență.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-23Parerea ta...

MARIA
24 Dec 2014

Justitia la noi sa ia exemplu de la cea din Spania!Macar sa aplice ce vede la altii care sunt verticali juridic.Situatiile sunt similare ca cele din Transilvania.S-au nu-i lasa cineva?N-au coloana vertebrala? SA PLECE !!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine