2019-11-18 06:36

Spania: Socialiştii au cele mai multe voturi în urma alegerilor legislative. Extrema dreaptă, în Parlament

 |  09:30
Spania: Socialiştii au cele mai multe voturi în urma alegerilor legislative. Extrema dreaptă, în Parlament

Socialiştii spanioli s-au clasat pe primul loc în urma alegerilor legislative de duminică din Spania, însă nu au majoritatea. Astfel, partidul premierului Pedro Sánchez a obţinut 28,7% din voturi, dar va avea nevoie de sprijinul celor de la Podemos şi al partidelor regionale sau de centru - dreapta pentru a forma guvernul.

Partidul Popular (PP, dreapta) a obţinut 16,7%, Partidul Ciudadanos (liberali, centru) - 15,9%, Podemos - 14,3% şi Vox - 10,3%.

Socialiştii au obţinut 123 de mandate, iar foştii lor colegi de coaliţie, Podemos, 42, însă tot vor mai avea nevoie de 11 voturi, pentru a deţine majoritate de 176 în Parlament, scrie news.ro.

Pentru prima dată după ce guvernarea militară s-a încheiat, în anii '70, un partid de extremă dreaptă, Vox, intră în Parlament. Vox se opune multiculturalismului, feminismului şi migraţiei nerestricţionate.

Un alt subiect major al alegerilor este scăderea semnificativă a sprijinului pentru Partidul Popular, care a guvernat Spania până a fost îndepărtat în mai 2018, în urma unui vot de neîncredere. Popularii au câştigat doar 66 de locuri în Parlament, faţă de în precedentul Legislativ.

În discursul său, Sanchez a afirmat că unele dintre cele mai mari provocări ale partidului său vor fi lupta împotriva inechităţii şi lupta împotriva corupţiei.

"Viitorul a câştigat, iar trecutul a pierdut", le-a spus el susţinătorilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-04-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray