2019-11-17 17:45

Stare de urgență economică în Venezuela. Oamenii fură tot ce pot

 |  08:34
Stare de urgență economică în Venezuela. Oamenii fură tot ce pot

Preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a prelungit vineri starea de urgenţă economică în ţara sud-americană cu 60 de zile, informează agenţia DPA. De la mijlocul lunii ianuarie au intrat în vigoare măsuri pentru raţionalizarea produselor alimentare şi a altor bunuri.

Ţara bogată în petrol se confruntă cu ruina economică în mare parte datorită prăbuşirii preţului petrolului. Există de asemenea o criză în livrarea de energie electrică.

Venezuelenii au ajuns să vâneze câini, pisici şi porumbei, să fure făină, pui şi chiar lenjerie intimă din cauza penuriei de produse de bază, ce este rezultatul crizei economice provocate de scăderea preţului petrolului, conform guvernului, dar şi de proasta administraţie, potrivit opoziţiei, relatează vineri agenţia Reuters.

Mulţi oameni se aşează încă din timpul nopţii la cozi în faţa magazinelor, iar pe măsură ce penuria se agravează, preţurile pe piaţa neagră continuă să crească. Prin urmare, furturile au devenit tot mai dese în Venezuela, ţară cunoscută oricum pentru rata ridicată a infracţionalităţii.

Imaginile cu mulţimi care sparg magazinele sau cu lupte pentru a pune mâna pe produse au devenit de asemenea frecvente pe reţelele de socializare.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-05-14Parerea ta...

ANONIM
14 Mai 2016

Aminteste oarecum de fostele programe "petrol contra hrana" folosite candva pentru state supuse unor diferite forme de "embargou" ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray