2020-01-29 14:09

Stare de urgenţă şi asediu, după ce un tânăr de culoare a fost ucis de un poliţist

 |  07:21
Stare de urgenţă şi asediu, după ce un tânăr de culoare a fost ucis de un poliţist

Guvernatorul statului Missouri, Jay Nixon, a anunţat sâmbătă instaurarea stării de urgenţă şi asediu, de la ora locală 05.00 (13.00, ora României), într-un cartier din Ferguson. Aici au loc o serie de revolte, după ce un poliţist a ucis un tânăr de culoare.

Jay Nixon a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu s-a instaurat stare de urgenţă şi asediu "pentru a-i determina pe oamenii din Ferguson, din această parte sau din altele să tacă, ci pentru a-i opri pe cei care îneacă vocea poporului prin acţiunile lor".

Un tânăr de culoare, care suferea de boli mintale, a fost ucis de poliţie la începutul săptămânii la Los Angeles. Acest incident a avut loc la scurt timp după moartea unui alt adolescent de culoare la Ferguson, în Missouri.

Ezell Ford, în vârstă de 25 de ani, a fost ucis luni seara de un ofiţer de poliţie care patrula cu un coleg într-un cartier din sudul Los Angeles. Vecinii şi familia au precizat că tânărul suferea de boli mintale.

Avocatul familiei tânărului ucis a declarat, pentru AFP că intenţionează să depună plângere "la începutul săptămânii viitoare" împotriva oraşului Los Angeles pentru încălcarea "legii privind drepturile civice", "moarte ilegitimă" şi "folosirea excesivă a forţei".

El a precizat că dispune de dovezi de la "martori şi de propria anchetă".

Decesul lui Ezell Ford are loc la scurt timp după ce Michael Brown, un tânăr în vârstă de 18 ani, a fost ucis sâmbătă de un agent.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine