2020-02-18 22:05

Starea de urgență din Turcia, în vigoare începând de joi

 |  10:24
Starea de urgență din Turcia, în vigoare începând de joi

Starea de urgență anunțată de președintele turc Recep Tayyip Erdogan a intrat în vigoare joi, la ora locală 01:00 (miercuri, 22:00 GMT), odată cu publicarea în Monitorul Oficial, transmite Reuters, citat de Agerpres. Astfel, autorităţile vor putea să ia măsuri rapide împotriva celor considerați responsabili de tentativa de puci eșuată din 15 iulie.

Președintele Erdogan a afirmat că instaurarea stării de urgență este în deplină conformitate cu Constituția și nu încalcă statul de drept sau libertățile cetățenești fundamentale.

Această măsură le va permite președintelui și guvernului să ocolească parlamentul în adoptarea de noi legi și să limiteze ori să suspende drepturi și libertăți.

Constituţia prevede că guvernul turc poate declara stare de urgență după consultări cu Consiliul național de securitate.

Articolul 120 din Constituție arată că această măsură poate fi luată în situații de 'acte de violență și distrugere pe scară largă împotriva ordinii democratice' sau de 'grav colaps al ordinii publice'.

De asemenea, pe perioada stării de urgență, președintele are dreptul de a conduce ședințele guvernului.

Starea de urgență poate fi declarată pentru o perioadă de cel mult șase luni, care poate fi prelungită.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine