2019-08-23 07:40

Statele Unite au pierdut comunicaţiile cu 50 de rachete nucleare

 |  18:26
Statele Unite au pierdut comunicaţiile cu 50 de rachete nucleare

Un nou incidentîn zona Apărării americane. Comunicaţiile cu 50 de rachete nucleare americaneau fost perturbate sâmbătă, timp de aproape o oră, făcând dificilă lansarealor, iar echipe militare au fost trimise pentru investigaţii, potrivit unoroficiali din domeniul Apărării, citaţi de Wall Street Journal. Problema aafectat 11% din arsenalul ţării de rachete multiple focus. Aviatorii din buncărele rachetelor nu au putut comunica curachetele. Cu toate acestea, oficialii au susţinut că în nici un moment preşedinteleObama nu a fost fără capacitatea nucleară de lansare.

Incidentul afost considerat destul de grav ca preşedintele Barack Obama să fie informat săptămânaaceasta. Un oficial din domeniul Apărării a declarat că o pană de curent aîntrerupt comunicaţiile între centrul de Control şi rachetele de la bazaaeriană F.E. Warren, din Wyoming. Nu a existat pericolul unei lansăriaccidentale, potrivit oficialilor, iar Forţele aeriene au supravegheatrachetele neîntrerupt. "Nu a existat nici o ameninţare pentrupublic", a subliniat un oficial. Cauza penei este, în continuare,necunoscută, dar se crede că nu a fost un act deliberat.

Amiralul MichaelMullen, şeful Statului Major Interarme, l-a informat pe secretarul Apărării,Robert Gates, despre incident. În prezent, este investigată cauza problemei.

Rachetele puteaufi lansate, dar numai prin comandă aeriană şi platforme de control. Deşirachetele de la baza aeriană Warren reprezintă o parte importantă aaresenalului de rachete balistice intercontinentale, un oficial din domeniulApărării a subliniat că Obama nu a rămas niciodată fără capabilitatea uneilansări nucleare.

În 2008, o seriede probleme, extrem de mediatizate, implicând arme nucleare şi părţi de armenucleare, inclusiv transportarea accidentală a unei arme de-a lungul StatelorUnite, l-a determinat pe secretarul Apărării, Robert Gates, să-i demită pesecretarul forţelor aeriene şi pe şeful Statului Major. Actuala conducere aforţelor aeriene a insistat asupra îmbunătăţirii pregătirii în vederea uneireacţii nucleare şi administrării arsenalului. Ea a restabilit finanţarea, acrescut numărul de inspecţii şi a încercat să sporească prestigiul personaluluişi ofiţerilor din domeniul nuclear.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638946-03-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray