2020-07-07 10:22

Statul Islamic a fost ELIMINAT din Siria. Ultima REDUTĂ a fost cucerită

 |  12:54
Statul Islamic a fost ELIMINAT din Siria. Ultima REDUTĂ a fost cucerită

Ultima redută a Statului Islamic (SI) din Siria a fost cucerită, au anunţat sâmbătă Forţele Democratice Siriene (FDS), alianţa abarbo-kurdă susţinută de occidentali, scrie AFP şi Reuters.

După luni de lupte, FDS a reuşit vineri noaptea să preia controlul total asupra ultimelor poziţii jihadiste din Baghouz, un sat din estul Siriei, aproape de graniţa cu Irakul. Pierderea acestei locaţii semnalează sfârşitul ocupaţiei teritoriale a SI în Siria, după ce gruparea a fost înfrântă şi în Irakul vecin în 2017, scrie AFP.

Purtătorul de cuvânt al SDF, Mustafa Bali, a anunţat pe contul său de Twitter "eliminarea totală a califatului autoproclamat" de Stat Islamic pe 29 iunie 2014 în oraşul irakian Mosul. "Forţele Democratice Siriene declară eliminarea totală a autoproclamatului califat şi o înfrângere teritorială de 100% a Statului Islamic. În această zi unică, comemorăm mii de martiri ale căror eforturi au făcut posibilă această victorie", a declarat purtătorul de cuvânt citat de EFE.

Preşedintele american Donald Trump anunţase cu o zi înainte că SI a fost învins ”100%” în Siria şi le-a arătat unor jurnalişti hărţi cu regiuni care se aflau altădată sub controlul jihadiştilor. ”Iată SI şi iată ceea ce avem azi”, a declarat el arătând hărţile. ”Puteţi păstra harta”, le-a spus Trump jurnaliştilor după ce a coborât din avionul prezidenţial Air Force One şi s-a dus la reşedinţa sa privată de la Mar-a-Lago, în Florida.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz