2020-07-07 18:58

Statul Islamic ar putea ataca baze NATO din întreaga lume

 |  20:19
Statul Islamic ar putea ataca baze NATO din întreaga lume

Serviciile secrete sud-coreene au dezvaluit luni ca jihadistii Statului Islamic (ISIS) au colectat informatii cu privire la 77 de baze militare si facilitati aeriene ale SUA si NATO din intreaga lume, iar amenintarea reprezentata de jihadisti asupra unor asemenea tinte este cat se poate de reala, scrie CNN.

Serviciul National de Securitate (NIS) a anuntat ca gruparea jihadista a publicat informatii despre indivizi din 21 de state ale lumii, inclusiv datele personale ale unui angajat sud-coreean de la o companie militara. Intre timp, cetateanul sud-coreean a fost pus sub protectie.

Potrivit comunicatului NIS, Unitatea Cibernetica a Califatului a obtinut date cu privire la bazele militare aeriene ale Statelor Unite de pe teritoriul sud-coreean, inclusiv despre baza aeriana Osan.

Adresele exacte ale bazelor militare si imagini din satelit au fost trimise simpatizantilor prin Telegram, o aplicatie care poate cripta mesajele.

Intre timp, fortele americane stationate in Coreea de Sud au sustinut ca au luat toate masurile necesare pentru a asigura siguranta si securitatea instalatiilor militare.

De asemenea, NIS a avertizat ca amenintarea jihadista impotriva cetatenilor sud-coreeni devine o realitate.

Serviciul National de Securitate (NIS) a anuntat ca gruparea jihadista a publicat informatii despre indivizi din 21 de state ale lumii, inclusiv datele personale ale unui angajat sud-coreean de la o companie militara.Intre timp, cetateanul sud-coreean a fost pus sub protectie.Potrivit comunicatului NIS, Unitatea Cibernetica a Califatului a obtinut date cu privire la bazele militare aeriene ale Statelor Unite de pe teritoriul sud-coreean, inclusiv despre baza aeriana Osan.Adresele exacte ale bazelor militare si imagini din satelit au fost trimise simpatizantilor prin Telegram, o aplicatie care poate cripta mesajele.Intre timp, fortele americane stationate in Coreea de Sud au sustinut ca au luat toate masurile necesare pentru a asigura siguranta si securitatea instalatiilor militare.

 

De asemenea, NIS a avertizat ca amenintarea jihadista impotriva cetatenilor sud-coreeni devine o realitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz