2020-07-02 10:13

Studiu. Trei sferturi dintre australieni, afectați de incendiile de vegetație

 |  09:15
Studiu. Trei sferturi dintre australieni, afectați de incendiile de vegetație

Aproape 18 milioane de australieni au fost afectați de criza incendiilor de vegetație, arată un studiu publicat marţi. Din studiu mai reiese și faptul că oamenii nu mai au încredere în guvernul lor, acesta fiind un susţinător şi apărător al puternicei industrii miniere australiene, informează AFP, potrivit News.ro

Realizat de Universitatea Naţională Australiană, acest sondaj arată amploarea acestor incendii care au persistat timp de cinci luni, provocând mai mult de 30 de morţi şi distrugând mii de locuinţe. 

"Practic toţi australienii au fost afectaţi de aceste focuri şi mulţi dintre ei vor suferi consecinţele în anii următori", a explicat Nicholas Biddle, cercetător în ştiinţe sociale. 

Acest studiu, realizat pe 3.000 de persoane, arată că 14% din populaţia adultă, adică aproape trei milioane de locuitori, a avut de suferit direct din cauza acestei crize. Ei au fost constrânşi să-şi evacueze sau să-şi vadă casele distruse. 

15 milioane de australieni au fost afectaţi indirect de aceste incendii, din cauza fumului toxic degajat sau din cauză că au fost nevoiţi să renunţe la vacanţe. 

Această amploare, care i-a surprins pe cercetători, ar trebui să fie un subiect principal pentru guvernul acuzat că nu a răspuns conform acestei crize şi nu s-a preocupat de problemele legate de schimbările climatice.               

Oamenii de ştiinţă afirmă că încălzirea climatică a agravat criza sezonieră a incendiilor, alimentată de temperaturile extrem de mari din ultimele luni de pe insula-continent.               

Premierul conservator Scott Morrison a fost în special criticat pentru că a plecat în vacanţă în Hawai în mijlocul crizei şi pentru că a refuzat să reducă mai mult emisiile de gaz cu efect de seră.               

"Doar 27% dintre persoanele chestionate au declarat că au încredere în guvernul lor", a declarat Biddle. "Este una dintre cele mai semnificative scăderi a ratei încrederii pe care am observat-o într-un timp atât de scurt", a adăugat el. 

Printre persoanele care au votat în favoarea guvernului, în timpul ultimelor alegeri legislative din mai, se află cei care au sprijinit construcţia de noi mine de carbon care a scăzut de la 72% înaintea crizei, la 57% în ianuarie.               

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz