2020-01-29 14:51

SUA: Agenți trimiși de Iran acționează în Irak pentru a ajuta Guvernul al-Maliki

 |  02:16
SUA: Agenți trimiși de Iran acționează în Irak pentru a ajuta Guvernul al-Maliki

Statele Unite ale Americii dețin informații că o unitate specială iraniană acționează deja în Irak. Forța Al-Qods din Gardienii Revoluției face parte din ajutorul acordat de Iran guvernului de la Bagdad.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contra-amiralul John Kirby, a afirmat vineri că „agenți revoluționari iranieni” au ajuns în Irak pentru a ajutat Guvernul al-Maliki să facă față ofensivei teroriștilor. Kirby a evitat să ofere detalii. El s-a mărginit la a preciza că în Irak ar fi ajuns „un mic număr de agenți” și nu „trupe terestre sau unități imporante” ale armatei iraniene.

Agenții ar fi parte a unei forțe militare speciale din Gardienii Revoluției, relatează AFP. Această unitate, cunoscută sub numele de Forța Al-Qods, a fost acuzată în trecut de Statele Unite că a oferit asistență militară teroriștilor șiiți care luptau împotriva trupelor americane, informează Agerpres.

Guvernul american s-a arătat dispus să discute cu Iranul despre eventuale măsuri care ar putea fi luate pentru a contracara acțiunile militare ale Statului Islamic în Irak și Levant (SIIL). Totuși, administrația Obama a cerut Teheranului să evite o nouă tensionare a relațiilor dintre cele două mari comunități musulmane, sunită și șiită.

În jur de 300 de consilieri militari americani vor ajunge în Irak pentru a ajuta Guvernul de la Bagdad.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-21Parerea ta...

SOBOLANU
21 Iun 2014

ISTORIA CE MISTERE ARE !!!!!!! ACUM SUA SI IRAN ALIATI !!!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine