2019-08-24 11:05

SUA: Agenți trimiși de Iran acționează în Irak pentru a ajuta Guvernul al-Maliki

 |  02:16
SUA: Agenți trimiși de Iran acționează în Irak pentru a ajuta Guvernul al-Maliki

Statele Unite ale Americii dețin informații că o unitate specială iraniană acționează deja în Irak. Forța Al-Qods din Gardienii Revoluției face parte din ajutorul acordat de Iran guvernului de la Bagdad.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, contra-amiralul John Kirby, a afirmat vineri că „agenți revoluționari iranieni” au ajuns în Irak pentru a ajutat Guvernul al-Maliki să facă față ofensivei teroriștilor. Kirby a evitat să ofere detalii. El s-a mărginit la a preciza că în Irak ar fi ajuns „un mic număr de agenți” și nu „trupe terestre sau unități imporante” ale armatei iraniene.

Agenții ar fi parte a unei forțe militare speciale din Gardienii Revoluției, relatează AFP. Această unitate, cunoscută sub numele de Forța Al-Qods, a fost acuzată în trecut de Statele Unite că a oferit asistență militară teroriștilor șiiți care luptau împotriva trupelor americane, informează Agerpres.

Guvernul american s-a arătat dispus să discute cu Iranul despre eventuale măsuri care ar putea fi luate pentru a contracara acțiunile militare ale Statului Islamic în Irak și Levant (SIIL). Totuși, administrația Obama a cerut Teheranului să evite o nouă tensionare a relațiilor dintre cele două mari comunități musulmane, sunită și șiită.

În jur de 300 de consilieri militari americani vor ajunge în Irak pentru a ajuta Guvernul de la Bagdad.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-21Parerea ta...

SOBOLANU
21 Iun 2014

ISTORIA CE MISTERE ARE !!!!!!! ACUM SUA SI IRAN ALIATI !!!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray