2020-02-18 03:25

SUA AVERTIZEAZĂ: Israelul se pregătește de RĂZBOI cu Iranul

 |  21:47
SUA AVERTIZEAZĂ: Israelul se pregătește de RĂZBOI cu Iranul

Un atac aerian israelian în orașul sirian Hama, duminică, a ucis zeci de militari iranieni și a vizat arme livrate de curând de Teheran, au declarat trei oficiali americani, citați de NBC News. Este ultimul semn că Israelul și Iranul sunt tot mai aproape de un război deschis.

”Pe lista potențialelor conflicte de-alungul lumii, lupta dintre Israel și Iran în Siria este în top în acest moment”, a precizat un înalt oficial SUA pentru NBC News.

Raidul avioanelor israeliene de duminică a vizat un transport de armament iranian la o bază militară siriană care găzduiește Brigada a 47-a iraniană. Printre armele livrate în Siria se aflau inclusiv rachete sol-aer.

Israelul este tot mai temător de influența iraniană în Siria, au precizat oficialii americani. În vreme ce Rusia se ocupă de atacurile aeriene, Iranul este prezent acum la toate operațiunile militare de la sol în Siria.

În ultimele două săptămâni, Teheranul și-a sporit numărul de transporturi militare spre Siria. Au fost livrate de la arme mici până la rachete care au printre altele rolul de a lovi Israelul, cred oficialii SUA.

Oficialii americani cred acum că Israelul se pregătește de război și caută susținerea americană.

Luni, secretarul american al Apărării, James Mattis, a anunțat că a vorbit cu omologul său israelian Avigdor Lieberman, săptămâna trecută, pe tema prezenței iraniene în Siria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-01Parerea ta...

TRADATORI DE TARA
03 Mai 2018

REZOLVA DIPLOMATIC , MELESCANU , VASILICA , VILCOV - STANESCU , OLGUTA , ROVANA SI DODY DRAGNEA , TARICEANU . PLEACA PE AMAZON , LA CLOCODILI , CIT DE CURIND .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine