2020-05-31 13:10

SUA: Barack Obama a discutat cu diplomația saudită despre acordul semnat cu Iran

 |  09:56
SUA: Barack Obama a discutat cu diplomația saudită despre acordul semnat cu Iran

Acordul semnat de Iran cu marile puteri îngrijorează nu doar Israelul, ci și Arabia Saudită. Saudiții au cerut Statelor Unite să obțină continuarea inspecțiilor la instalațiile nucleare ale regimului teocratic de la Teheran și să fie pregătite de reinstaurarea sancțiunilor internaționale.

Liderul de la Casa Albă, Barack Obama, a discutat cu Adel al-Jubeir, ministrul de Externe din Arabia Saudită despre acordul semnat de marile puteri cu Iran. Anterior, Al-Jubeir s-a întâlnit joi cu secretarul de Stat american, John Kerry, oficialul saudit pledând pentru continuarea inspecţiilor la instalaţiile nucleare iraniene şi pentru restabilirea rapidă a sancţiunilor internaţionale dacă Teheranul va încălca termenii acordului.

Atât Arabia Saudită și statul Israel, cât și alte țări din regiune sunt îngrijorate că acordul semnat de marile puteri cu regimul de la Teheran va instaura o dominație iraniană, informează Mediafax. Autoritățile de la Ierusalim au condamnat vehement documentul, avertizând că acordul pune în pericol pacea mondială. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine