2020-02-28 16:33

SUA: Expert în arme chimice al Statului Islamic, ucis într-un bombardament

 |  16:01
SUA: Expert în arme chimice al Statului Islamic, ucis într-un bombardament

Abu Malik, un jihadist cu vase cunoștințe de în producerea de arme chimice, a fost eliminat de Coaliția Internațională. Teroristul a murit în timpul unui bombardament aerian.

Comandamentul militar american în Orientul Mijlociu, CENTCOM, a anunțat că un expert în arme chimice al organizației teroriste Statul Islamic a fost ucis de un bombardament al coaliției internaționale. Abu Malik, cunoscut sub numele Saleh Jassim Mohammed Falah al-Saba, a lucrat la uzina Al-Muthanna a dictatorului irakian Saddam Hussein și în 2005 s-a alăturat Al Qaida. Implicat în producerea arme chimice și în organizarea de atacuri ale Al Qaida, acesta era considerat „o amenințare”.

Uzina Al-Muthanna a fost folosită de Saddam Hussein pentru producerea de gaz muștar, gaz sarin și alte gaze chimice. Închis la sfârșitul primul război din Golf, complexul a fost utilizat ulterior pentru distrugerea stocurilor irakiene de arme chimice. Statul Islamic a cucerit complexul în luna iunie a anului trecut.

Coaliția internațională a executat până acum 2.000 de atacuri aeriene asupra unor ținte din Statul Islamic, informează Mediafax.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine