2019-12-12 17:55

SUA intenţionează să staţioneze 150 tancuri şi vehicule blindate în România

 |  07:54
SUA intenţionează să staţioneze 150 tancuri şi vehicule blindate în România

Statele Unite (SUA) intenţionează să staţioneze aproximativ 150 de tancuri şi vehicule blindate în România, Polonia sau ţările baltice, care vor fi utilizate în cadrul antrenamentelor forţelor americane în regiune.

General-locotenentul Ben Hodges, comandantul forţelor armate americane în Europa, a precizat, că unele dintre aceste vehicule ar putea fi staţionate în Polonia, România sau în ţările baltice.

Ben Hodges consideră că există riscul ca separatiştii proruşi din estul Ucrainei să lanseze o nouă ofensivă în primăvară, în contextul în care Rusia neagă că ar fi implicată în conflictul ucrainean.

Acesta a motivat intenţia Washingtonului de a staţiona vehicule blindate în Europa prin necesitatea de consolida Europa de Est în caz de urgenţă.

"Spre sfârşitul lui (...) 2015, vom reuşi să transportăm tot echipamentul necesar pentru a forma o brigadă solidă. Aceasta înseamnă trei batalione plus un escadron de recunoaştere, sedii pentru artilerie, ingineri care vor fi staţionaţi în Europa. Vorbim despre aproximativ 150, poate 160 de tancuri de tip M1, precum şi vehicule de luptă de tip M2 Bradley şi 24 de piese de artilerie cu autopropulsie”, a afirmat Ben Hodges.

Acesta a ţinut să precizeze cp până în prezent nu a fost luată o decizie privind menţinerea vehiculelor blindate în regiune. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-31Parerea ta...

STRATEG
31 Dec 2014

Cine le plateste ? Parca sint albe - crem , oare sa mutat desertul la noi ? Daca da o boaba cu electronica , sint bune de dat la fiare vechi , tiganilor lui bercea cu mircea si vindute la Turci . Dar mai simplu este sa predomini economic , sa acaparezi resursele miniere si petroliere , pasnic , prin jocuri financiare . Oare nu tot ei si ceilanti , ne-au tradat la rusi ?
Doresc sa comentezCITESTE SI...

România, campioana UE. Care este capitolul la care suntem lideri detașați Gospodăriile din Uniunea Europeană au cheltuit anul trecut peste 200 miliarde euro (echivalentul a 1,3% din PIB-ul Uniunii Europene) pentru comunicaţii (servicii poştale şi servicii şi echipamente de telefonie şi telefax), ceea ce reprezintă 2,3% din cheltuielile totale de consum ale gospodăriilor, arată datele publicate marţi de Eurostat
03 Dec 2019 |

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray