2019-12-15 18:08

SUA: Liderii democraţi şi republicani au ajuns la un acord pentru a evita închiderea guvernului

 |  08:29
SUA: Liderii democraţi şi republicani au ajuns la un acord pentru a evita închiderea guvernului

Liderii democraţi şi republicani au anunţat luni searaă că au ajuns la un acord pentru a evita o închidere a guvernului, scrie The Guardian.

Propunerea trebuie să fie semnată de preşedintele Donald Trump pentru a se evita o nouă închidere.

Acordul prevede alocarea unei sumei mai mici decât a cerut Trump pentru zidul său de la graniţa cu Mexicul, ajungând de la 5,7 miliarde de dolari la 1,4 miliarde, conform unor consilieri.

Acordul prevede un gard - şi nu un zid din beton – de 88 de kilometri, faţă de cei 346 de kilometri ceruţi de Casa Albă în decembrie. Gardul va fi construit în Valea Rio Grande din Texas.

La un miting din El Paso Texas de luni, Trump a afirmat că a fost informat de progresul comitetului. „Ca să ştiţi, construim zidul oricum”, a afirmat Trump.

Negociatorii au încercat să ajungă la un acord pentru a finanţa nouă departamente ale guvernului care a fost închis parţial pentru 35 de zile în decembrie şi ianuarie. Trump şi democraţii din Congres au ajuns la un acord pe 25 ianuarie pentru a finanţa departamentele temporar până la găsirea unei noi soluţii.

Discuţiile au ajuns la un impas duminică, din cauza unei neînţelegeri privind numărul maxim de imigranţi care ar putea fi reţinuţi în acelaşi timp.

Deşi majoritatea departamentelor guvernamentale implicate în închidere nu au legătură cu politica privind imigraţia, cererea lui Trump privind finanţarea unui zid la graniţă a adus securitatea graniţelor în centrul negocierilor.

Cea mai recentă închidere a guvernului – cea mai lungă din istoria SUA – a început la mijlocul lui decembrie după ce Trump a respins propunerea de buget aprobată de republicanii din Congres şi a cerut 5,7 miliarde de dolari pentru a construi un zid la graniţa cu Mexicul.

Democraţii se opun finanţării unui zid la graniţă, susţinând că ar fi o măsură care nu este necesară pentru că aşa-zisa presiune pusă de imigranţi este o urgenţă inventată. Ei consideră că banii ar trebui alocaţi unor tehnologii noi, pentru staff şi alte măsuri de securitate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Dragnea și vedetele PSD Și uite așa, Liviu Dragnea, șeful PSD s-a răsgândit și nu mai vrea ca partidul său să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cioloș pe cazul Antenelor. Mai mult, l-a dat puțin cu capul de pereți pe Șerban Nicolae, senator social-democrat, pentru că a venit deja de luni cu un proiect de moțiune, să îl semneze colegii din Parlament. Și i-a criticat „stilul ăsta în care fiecare vrea să devină vedetă”, care „nu mai este agreat în PSD”. Concluzia lui Dragnea este că, deși PSD și aliații săi ar putea să dea jos Guvernul prin moțiune de cenzură, el nu vrea ca social-democrații să aducă o criză guvernamentală în România, în an electoral
23 Feb 2016

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray