2019-10-19 21:42

SUA, Marea Britanie şi Franţa AU ATACAT Siria. Peste 100 de RACHETE au fost lansate

 |  10:12
SUA, Marea Britanie şi Franţa AU ATACAT Siria. Peste 100 de RACHETE au fost lansate

SUA, Marea Britanie şi Franţa au atacat sâmbătă dimineaţă mai multe zone din Siria care se presupune că ar avea legătură cu armele chimice pe care regimul sirian este acuzat că le-a folosit împotriva civililor din Duma în urmă cu o săptămână, anunţă BBC. Rusia a trasnmis că "astfel de acţiuni nu vor rămâne fără consecinţe". Secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a transmis o declaraţie în care îşi afirmă susţinerea faţă de atacurile lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa în Siria.

Purtătorul de cuvânt al MAE rus Maria Zaharova afirmă într-o postare pe Facebook că trebuie să fii anormal să ataci capitala Siriei exact când existau şanse de pace. Ministerul Apărării din Rusia a emis un comunicat în care susţine că „peste 100 de rachete de croazieră şi de tip aer-sol au fost lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa de pe mare şi din spaţiul aerian către ţine militare şi civile din Siria”, scrie The Guardian.

"O operaţiune comună cu Franţa şi Marea Britanie este în curs", a anunţat într-un discurs preşedintele SUA Donald Trump, citeaza News.ro.

"Suntem pregătiţi să susţinem acest tip de tăspuns până când regimul sirian va înceta să utilizeaze agenţi chimici interzişi", a adăugat Trump.

Loviturile vor viza "ţinte asociate facilităţi privind armele chimice" ale regimului sirian, a spus Trump, adăuhând că se doreşte descurajarea producerii şi utilizării armelor chimice.

"Acestea nu sunt acţiunile unui om, sunt crimele unui monstru" a spus el, referindu-se la preşedintele sirian Bashar al-Assad.

Premierul britanic Theresa May a confirmat implicarea Marii Britanii, spunând că nu a existat o alternativă la folosirea forţei, dar precizând că loviturile aeriene nu au legătură cu "o schimbare de regim".

Şi preşedintele Franţei Emmanuel Macron a confirmat participarea ţării sale la operaţiunile din Siria.

Lângă capitala siriană Damasc au fost auzite explozii.

Pentagonul a precizat că Rusia nu a fost notificată în legătură cu operaţiunile militare.

În cadrul unui briefing la Pentagon. generalul Joseph Dunford a precizat care au fost cele trei ţinte lovite:  un centru de cercetare din Damasc despre care se crede că ar avea legătură cu producţia de arme chimice şi biologice, un depozit de arme chimice la vest de Homs şi un depozit de echipamente pentru atmele chimice şi un important centru de comandă tot de lângă Homs.

Brtianicii au vizat cel de-al doilea obiectiv anunţat de generalul Dunford, respectiv un depozit de arme chimice la vest de Homs, un de de fapt se crede că s-ar afla precursori pentru arme chimce, conform Ministerului Apărării.

Televiziunea de stat din Siria a anunţat că au fost doborâte mai multe rachete. Secretarul Apărării James Mattis a declarat însă că SUA nu a suferit pierderi în cadrul operaţiunii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-14Parerea ta...

DISTRUGETI LUMEA
14 Apr 2018

EXERCITI INTRE BAROSANI . FAC EXOERIENTA , TREBUIE SA LE CONSUME . ALFEL RUGINESC DEGEABA SI MUNITIA TREBUIE CONSUMATA . EXPIRA ARMAMENTU STIND DEGEABA .
LEVST.
14 Apr 2018

-cont- "...Acesta este un moment in care ONU trebuie sa intervina decisiv, mai ales ca Liga Araba nu vrea sa se implice , asa cum a facut-o in Yemen.Situatia este de asa natura incat disruptiile si problemele de violenta(care vor aparea) create in Europa, vor afecta intreaga economie mondiala, este mai de dorit cheltuirea unor sute de milioane la locurile de origine, decat a multor miliarde, in tarile de primire, fara niciun sens, doar pentru a hrani oameni care ar fi putut sa muncesca si sa produca in locurile lor native… ONU are si dreptul si obligatia sa intervina armat in aceste tari si sa restabileasca ordinea (indifferent impotriva cui), iar toate tarlle membre mai bine ar suplimenta cotizatia pentru aceasta mare intreprindere, in loc sa cheltuiasca infinit mai mult cu garduri de zeci de km., la granite, mobilizari de trupe, si -in final- primirea a mii si mii de emigranti, care (iimpotriva planului meu) nu vor fi cazati si hraniti pe gratis o saptamana sau doua, ci luni si luni de zile.Iar acum am sa revin la fotografia amintita la inceput( cat si la multe altele, notate pe alte diverse pagini romanesti sau „internationale”), este definit si clar ca numarul acestor „refugiati din calea razboiului” este de cel putin 3/1 barbati/femei, ori stim ca raportul natural in toata lumea este de 51/49 , FEMEI /BARBATI (!), intrebarea imediata este cum de femeile nu se regasesc proportional in numarul acestor „fugiti din calea razboiului”? Raspunsul evident este ca acesti „barbati” isi abandoneaza copiii, sotiile, surorile si mamele,in loc sa faca cea ce trebuie…Iar acum, se poate da raspunsul correct intrebarii unuia dintre ei care se intreaba victimizant si chiar victimizat, ” ce vina are el ca tara sa este distrusa de razboi?” Are o foarte mare vina, ei sunt cei care si-au ales conducatorii care I-au tarat in aceste situatii, si asa cum si alte natii au iesit de sub tirania propriilor conduceri(vazi mai toata America de Sud) asa trebuie sa fac
LEVST.
14 Apr 2018

-cont-"...America de Sud) asa trebuie sa faca si ei.Iar cei care au facut-o au facut-o prin lupta, ASTA ESTE SI MODUL CUM TREBUIE SA O FACA SI EI, IAR LUPTA NU SE DA PE LA GRANITELE ALTOR TARI INDEPARTATE CI IN CAPITALA PROPRIEI TARI."
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray