2019-10-16 05:12

SUA rămâne fără ambasadori. Va demisiona și Hans Klemm?

 |  23:20
SUA rămâne fără ambasadori. Va demisiona și Hans Klemm?

Echipa de tranziţie a preşedintelui-ales al SUA, Donald Trump, a emis o solicitare (ordin) prin care le cere ambasadorilor numiţi pe criterii politice de Administraţia Barack Obama să părăsească posturile până la instalarea noului lider al SUA, pe 20 ianuarie.

Informația, difuzată de prestigiosul cotidian The New York Times și preluată de Mediafax, este foarte importantă, fiindcă ordinul riscă să lase Statele Unite fără ambasadori în state-cheie precum Germania, Canada şi Marea Britanie. Ar putea fi vizat chiar și Hans Klemm, ambasadorul SUA la București, numit în decursul celului de-al doilea mandat al lui Barack Obama. Klemm a fost prim vice-secretar de stat asistent în cadrul Biroului de resurse umane din cadrul Departamentului de Stat SUA. Din ianuarie 2015 a fost consilier senior al sub-secretarului pentru Management la Departamentul de Stat, iar în iulie 2015 a fost numit ambasador. Așadar, a făcut parte din echipa lui Obama, iar numirea sa poate fi considerată una politică.

Anunţul referitor la solicitarea echipei lui Trump a fost făcut de ambasadorul SUA în Noua Zeelandă, Mark Gilbert. „Mandatul a fost emis fără excepţii, printr-un ordin trimis Departamentului de Stat pe 23 decembrie”, a spus Gilbert.

Administraţiile precedente, ale ambelor partide, le permiteau diplomaţilor numiţi politic, mai ales celor care au copii ce merg la şcoală, să rămână în posturi câteva săptămâni sau luni după schimbarea preşedintelui.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-08

In legatura cu acest articol...

EXCLUSIV. Ambasada SUA: Hans Klemm rămâne în funcție!
Parerea ta...

ÎNTREBARE-NTREBĂTAORE....
07 Ian 2017

NORMAL CĂ DA! Ce întrebare mai e și asta?
CROCODILUL FLAMAND
07 Ian 2017

OBLIGATORIU TOTI AMBASADORII REGIMULUI OBAMA-CLINTON VOR FI INLOCUITI DUPA 20IANUARIE........PRESEDINTE NOU,AMBASADORI NOI................INCLUSIV KLEMM
MASKWA
07 Ian 2017

DE LA 20 IANUARIE, AMBASADORII USA VOR FI NUMIȚI DE CĂTRE NOI! PANIMAIU?
KLEMM
07 Ian 2017

Klemm se va retrage in ținutul secuiesc si va face poze cu steagul asa de drag lui.kelemen humor aveti bani sa il țineți pe k lemm?vezi ca poate vine si ala din moldova .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray