2020-02-21 21:24

SUA se declară pregătite de reluarea dialogului cu Coreea de Nord

 |  11:48
SUA se declară pregătite de reluarea dialogului cu Coreea de Nord

Statele Unite sunt ”pregătite” să reia discuţiile de lucru faţă în faţă cu Coreea de Nord, aflate într-un punct mort de mai multe luni, a anunţat miercuri, la Seul, emisarul special american Stephen Biegun, relatează AFP.

Negocierile bilaterale se află în impas de la eşecul celui de-al doilea summit, la Hanoi, în februarie, între preşedintele american Donald Trump şi dictatorul nord-coreean Kim Jong Un.

Washingtonul şi Phenianul nu au reuşit, atunci, să se înţeleagă asupra desfiinţării programelor nuclear şi balistic ale Coreei de Nord, în schimbul unei ridicări a sancţiunilor economice.

Însă, încheierea marţi a exerciţiilor militare anuale comune ale forţelor americane şi sud-coreene în Coreea de Sud, considerate un act ostil de către Coreea de Nord, pare să deschidă calea reluării negocierilor.

”Noi suntem pregătiţi să începem discuţii imediat ce vom avea veşti de la omologii noştri nord-coreeni”, a anunţat Stephen Biegun, emisarul special american pentru Coreea de Nord.

El s-a exprimat la Seul, unde se află în vizită, la finalul unei întâlniri cu omologul său sud-coreean Lee Do-hoon.

Potrivit unor zvonuri vehiculate de presă, ar putea avea loc o întâlnire între americani şi nord-coreeni în Zona Demilitarizată (DMZ) care desparte cele două Corei. Ea ar putea avea loc în timpul vizitei de trei zile a lui Biegun,începută marţi.

Emisarul american a respins însă informaţii de presă potrivit cărora ar fi fost numit într-un post diplomatic în Rusia, declarându-se ”deplin angajat” în actuala sa misiune.

Coreea de Nord a denunţat mereu exerciţiile militare comune americano-sud-coreene, pe care le consideră o pregătire a unei viitoare invazii a teritoriului său.

Phenianul l-a catalogat săptămâna trecută pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-in drept ”obraznic”, după ce acesta şi-a exprimat dorinţa ca discuţiile intercoreene să se reia şi să continue manevrele cu Statele Unite.

Aproape 30.000 de militari americani sunt staţionaţi în Coreea de Sud.

Donald Trump, care a dezvăluit la 19 august conţinutul unei scrisori pe care i-a trimis-o Kim Jong Un, a dat asigurări pe twitter că liderul nord-coreean vrea să reia negocierile imediat după încheierea exerciţiilor militare comune.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-21Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
21 Aug 2019

cine mai crede in povesti sa se uite la Alba ca zapada si cei 7pitici...Eu sunt de parere ca nu vom vedea vreun acord de pace odata ce tratatul lui Gorbaciov a fost anulat.//dimpotriva acum Koreea este cel mai fierbinte punct din Asia pentru ca niciun fel de regula nu se mai respecta pe scena internationala si practic absolut orice este posibil.Acum suntem intr-o situatie cu mult mai periculoasa decat in vremea zidului de la Berlin cand comunistii erau in Est si ceilalti in Vest deoarece armele actuale sunt cu mult mai periculoase decat atunci.La cea mai mica greseala sau provocare ne putem trezi intr-un razboi pe scara larga dar nimeni nu vrea sa recunoasca adevarul
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine