2020-08-04 21:04

SUA: Secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin refuză să permită accesul la declaraţiile fiscale ale lui Trump

 |  09:01
SUA: Secretarul Trezoreriei Steven Mnuchin refuză să permită accesul la declaraţiile fiscale ale lui Trump

Secretarul Trezoriei din SUA, Steven Mnuchin, a refuzat luni o cerere a democraţilor din Camera Reprezentanţilor de a avea acces la declaraţiile fiscale din ultimii şase ani ale preşedintelui Donald Trump, relatează CNN.

„Vă informez că Departamentul nu poate onora legal cererea Comitetului”, a scris Mnuchin în scrisoarea sa de o pagină, redactată alături de avocaţi ai Departamentului Justiţiei.

Mnuchin a adăugat că Departamentul de Justiţie va formula o opinie legală oficială.

Refuzul vine după două termene limită ratate de Mnuchin, cel care a afirmat în scrisoare că cererea democratului Richard Neal, în baza unei legi obscure, este „fără precedent” argumentând că ridică „întrebări constituţionale serioase” care ar putea avea consecinţe grave pentru dreptul la intimitate al plătitorilor de taxe.

Trump a refuzat să îşi facă publice declaraţiile fiscale, prima dată în postura de candidat şi acum ca preşedinte, încălcând astfel un precedent setat în anii 1970.

Conflictul privind declaraţiile fiscale vine după ce Trump a declarat recent că se aşteaptă ca oficialii administraţiei sale să refuze cererile partidului din opoziţie. Procurorul general William Barr a refuzat o cerere a democraţilor de a depune mărturie în faţa Camerei Reprezentanţilor săptămâna trecută privind raportul procurorului special Robert Mueller, la o zi după ce a oferit declaraţii Senatului controlat de republicani.

Neal a declarat luni că încă analizează ce ar putea face mai departe.

„Astăzi Secretarul Mnuchin m-a notificat că IRS nu poate furniza documentele cerute sub secţiunea 610 a Codului de Venituri Interne. Mă voi consulta cu membrii comitetului şi vom vedea care va fi răspunsul potrivit”, a afirmat el.

Acest conflict ar putea ajunge în final la tribunal, ceea ce ar fi o situaţie rară în care Congresul ar da în judecată executivul pentru informaţii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz