2019-10-17 14:05

SUA. Senatul a început desfiinţarea OBAMACARE

 |  09:30
SUA. Senatul a început desfiinţarea OBAMACARE

Senatul Statelor Unite ale Americii a făcut joi un prim pas concret spre desființarea Obamacare, votând în favoarea unui proiect de lege care revocă sistemul de asigurări de sănătate considerat emblematic pentru administrația președintelui Barack Obama.

După votul din Senat, al cărui rezultat a fost 51 pentru și 48 împotrivă, proiectul de lege va merge la Camera Reprezentanților, care ar urma să-l supună la vot tot în această săptămână.   Renunţarea la Obamacare este cap de listă a majorităţilor republicane din ambele camere şi pentru preşedintele ales Donald Trump. Republicanii au spus că procedura ar putea dura luni de zile, iar elaborarea altui program şi mai mult de atât.  Trump a cerut republicanilor din Congres să abroge imediat Obamacare, afirmând că nu exista niciun motiv pentru a amâna acest lucru, potrivit unui interviu acordat New York Times. "Trebuie să trecem la treabă. Obamacare a fost un eveniment catastrofal", a spus noul şef suprem al SUA.

Legislaţia pentru extinderea accesului la sănătate (Affordable Care Act), supranumită Obamacare, a fost introdusă în 2010 şi este nepopulară în rândul multor americani, deoarece a mărit contribuţiile la asigurările de sănătate pentru contribuabili. Sumele astfel obţinute finanţează accesul la servicii de sănătate al americanilor care nu plătesc contribuţii. Milioane de americani s-au înscris în acest program, pentru a obţine acces la servicii medicale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-12Parerea ta...

ANONIM
12 Ian 2017

Să ne gândim totui și la des folositul exemplu ,de către domnul Mugur I sărescu, al mărului str icat dintr-un coș cu mer e, care ar putea contribu i la alterarea mai multor a dintre mere ?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray