2020-02-22 09:04

SUA și Turcia anunță SUSPENDAREA atacurilor în Siria

 |  22:02
SUA și Turcia anunță SUSPENDAREA atacurilor în Siria

Vicepreședintele american Mike Pence a spus joi că a ajuns la un acord cu președintele turc Tayyip Erdogan pentru a încetare a focului în nord-estul Siriei pentru a pune capăt ofensivei turce împotriva forțelor kurde, relatează Reuters. Pe de altă parte, Turcia spune că operațiunea nu poate fi oprită, ci este doar suspendată.

”Astăzi Statele Unite și Turcia au ajuns la o înțelegere pentru a o încetare a focului”, a spus Pence în cadrul unei conferințe de presă, după discuții la palatul prezidențial de la Ankara.

Ofensiva turcă ”se va opri complet în momentul în care retragerea se va fi terminat” în această perioadă de timp, a spus Pence, potrivit AFP.

Pence a spus de asemenea că Washingtonul va retrage sancțiunile impuse Turciei, după ce operațiunea militară se încheie, și nu mai impune noi sancţiuni.

Șeful diplomației turce, Mevlut Cavusoglu, a confirmat acordul, însă spune că Turcia nu oprește definitiv operațiunea.

”Suspendăm operațiunea, nu o oprim. Nu putem să oprim operațiunea doar pentru că (forțele kurde) se retrag complet din regiune”, a spus acesta.

”Știri bune din Turcia. Milioane de vieți vor fi salvate”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Turcia a lansat, pe 9 octombrie, o ofensivă militară în nordul Siriei, operațiunea având ca ținte, potrivit lui Erdogan, miliţiile kurde ce controlează zona. Ulterior, președintele Statelor Unite, Donald Trump, a autorizat impunerea de sancțiuni împotriva liderilor de la Ankara, reintroducerea tarifelor vamale pentru oțelul turc și renunțarea la ideea încheierii unui acord comercial cu Ankara, ca răspuns la ofensiva Turciei din Siria.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-17Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
19 Oct 2019

Total Fals...in realitate batalia care urmeaza este pentru petrolul irakian intre turci-sirieni si kurzi-evrei.Deci totul este batalie pentru petrol,nimic altceva si nu se va termina decat cand una dintre tabere se declara invinsa.Americanii prefera sa se retraga de acolo deoarece nu au niciun fel de interese in zona Siria si sa urmareasca de pe margine situatia.probabil ca in cazul ca Turcia va intra in conflict cu USA atunci treaba va deveni foarte serioasa dar deocamdata nu e vorba de asa ceva
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine