2020-07-07 03:33

SURPRIZĂ de proporții în Ucraina: Cine a CÂȘTIGAT primul tur al alegerilor prezidențiale

 |  23:21
SURPRIZĂ de proporții în Ucraina: Cine a CÂȘTIGAT primul tur al alegerilor prezidențiale

Actorul de comedie fără experiență politică Volodimir Zelenski câștigă cele mai multe voturi în primul tur al alegerilor din Ucraina, transmite BBC, citând exit poll-uri. Potrivit acestora, Zelensky, care a interpretat un rol de președinte ca actor, a obținut 30, 4%, urmat de actualul președinte, Petro Poroshenk, cu 17, 8%.

Cei doi, care exprimă o poziție pro-europeană puternică, ar urma să se înfrunte luna viitoare în turul al doilea. Fostul premier, Iulia Timosenko, ar fi obținut 14, 2%, fiind eliminată din cursa prezidențială, conform G4media.

”Sunt foarte fericit dar acesta nu este rezultatul final”, a declarat Zelenski corespondentului BBC la câteva minute după ce a fost anunțat rezultatul exit poll – urilor.

Porosenko a descris poziționarea sa pe locul doi drept ”o lecție dură”.

Ministerul de interne a anunțat sute de încălcări ale legii electorale, însă observatorii străini susțin că votul a decurs fără incidente majore.

În total s-au înscris în cursă 39 de candidați, însă nici unul nu a obținut peste 50% din voturi, prin urmare primii doi clasați se vor înfrunta în turul decisiv pe 21 aprilie.

Președintele Ucrainei are puterni însemnate în ce privește securitatea, apărarea și politica externă, fosta republică sovietică fiind descrisă drept un regim semi – prezidențial.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-31Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
01 Apr 2019

ha ha ha s-au saturat ucrainienii de oligarhi curve imputite si tot felul de mafioti...BRAVO UCRAINA...ha ha ha Imputita aia de Timoshenko era cu mafia gazelor un fel de UDREA...o curva mafiota
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz