2019-05-26 09:02


SURPRIZĂ în Germania: Cine o ÎNLOCUIEȘTE pe Angela Merkel la conducerea CDU

 |  22:26
SURPRIZĂ în Germania: Cine o ÎNLOCUIEȘTE pe Angela Merkel la conducerea CDU

Annegret Kramp-Karrenbau l-a învins pe Friedrich Merz în turul al doilea al scrutinului intern din cadrul Uniunii Creştin-Democrate germane (CDU) pentru desemnarea liderului care-i succede cancelarului Angela Merkel la conducerea formaţiunii.

Annegret Kramp-Karrenbau a obținut 517 voturi din 999, iar Friedrich Merz – 482.

În primul tur desfăşurat la Congresul partidului ce are loc la Hamburg a fost eliminat cel de-al treilea candidat, ministrul sănătăţii Jens Spahn. Kramp-Karrenbauer a obţinut în primul tur 450 de voturi, Friedrich Merz 392 şi Jens Spahn 157.Fostă şefă de executiv de land şi supranumită „mini-Merkel”, datorită apropierii sale de cancelarul Angela Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer (56 de ani) a fost aleasă secretar general al CDU în februarie 2018, în cadrul eforturilor de a da un nou impuls partidului.Friedrich Merz (63 de ani) s-a retras din politică cu zece ani în urmă, după ce a pierdut în favoarea lui Merkel bătălia pentru conducere în cadrul partidului. Acum, el a revenit şi a obţinut sprijin din partea unor membri conservatori ai CDU care cred că el va da un impuls partidului spre dreapta, pentru a face faţă astfel provocării reprezentate de către partidul xenofob „Alternativa pentru Germania”.

În vârstă de 55 de ani, Annegret Kramp-Karrenbauer a condus ultimele coaliții de guvernare CDU-SPD și este o apropiată a Angelei Merkel. Un amănunt interesant, Merkel însăși a fost secretar general înainte de a deveni președinte al partidului și cancelar. 

Annegret Kramp-Karrenbauer susține politica tolerantă a actualului cancelar față de solicitanții de azil și este de părere că dezvoltarea economică nu poate lăsa pe nimeni în urmă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-07

TAGURI: germania, conducere, angela merkel, uniunea crestin democrata, cdu, annegret kramp karrenbau
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG